Karanténba zártak egy magyar sportolót Tokióban

A vitorlázó Vadnai Benjamin testvére, Vadnai Jonatán kapcsolatba került egy koronavírusos személlyel, ezért elkülönítették.

Magyar Nemzet
2021. 07. 21. 13:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tokiói olimpián karanténba zártak egy magyar sportolót – igaz, nem olimpiai indulót. A játékokon vitorlázásban, Laser Standardban versenyző Vadnai Benjamin testvére, Vadnai Jonatán kapcsolatba került egy koronavírusos sportolóval, ezt a telefonos applikációja jelezte, ezért őt is elkülönítették. Vadnai Jonatán is harcban volt az olimpiai kvótáért, végül testvére segítőjeként utazott ki az ötkarikás játékokra. Holczhauser András, a Magyar Vitorlásszövetség főtitkára elmondta: Vadnai Jonatán utazása során kerülhetett kapcsolatba egy fertőzöttel, ezért Tokióban kontaktszemélyként külön szobába költöztették, és a kikötőbe is elkülönítve szállítják, úgynevezett „puha” karanténban van. A főtitkár tájékoztatása szerint Vadnai Jonatán be van oltva koronavírus ellen, s a kedden elvégzett PCR-tesztje is negatív lett. Ez nagyon fontos, mert eddig egy szobában lakott testvérével, esetleges pozitív tesztje nagyon rosszul jönne Vadnai Benjaminnak.

Vadnai Benjamin második olimpiáján vesz részt, miután megnyerte a válogatót a szintén többszörös korosztályos világ- és Európa-bajnoki érmes testvérével szemben. A Laser Standard osztály versenyei hétfőn kezdődnek.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.