Visszatért a Barcelona élére a klubot csúcsra járató elnök

Nem történt meglepetés Barcelonában, a legesélyesebbnek tartott elnökjelölt, Joan Laporta a szavazatok több mint felét begyűjtve lett ismét a katalán klub elnöke.

Magyar Nemzet
2021. 03. 08. 8:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a Barcelonának még van esélye a bajnoki címre és a Király-kupára is, a klub jövője szempontjából az idény egyik legfontosabb eseménye a vasárnapi elnökválasztás lehetett. Josep Maria Bartomeu viharos távozása után ismét Joan Laporta lett az elnök, aki a szavazatok 54,28 százalékát kapta meg.

Laporta egyszer már irányította a klubot, és 2003-ban a mostaninál sokkal rosszabb helyzetben találta az FC Barcelonát. A katalánok csupán hatodik helyen zárták a 2002/03-as La Liga-idényt, és négyéves trófeamentes sorozatban voltak. Laporta a beiktatása után megszerezte Ronaldinhót, a kispadra pedig Frank Rijkaardot, a Barcelona pedig az ő vezérletükkel három évvel később Bajnokok Ligáját nyert.

Mégis egyetlen kisebb hullámvölgy elég volt ahhoz, hogy a széke meginogjon, Laporta pedig kockázatos lépésre szánta el magát. A klub korábbi ikonikus játékosát, az edzőként akkor még tapasztalatlan Josep Guardiolát ültette a kispadra. Az eredmény: a Barcelona 2009-ben hat trófeát nyert, és a következő évek legrettegettebb klubja lett.

Laporta 2010-ben távozott, de nyugodt szívvel hagyhatta ott a gránátvörös-kékeket. Most visszatér, hogy újra visszavezesse a Barcelonát a csúcsra. A nagy kérdés: Lionel Messi vajon elégedett lesz-e a szavazás következményeivel?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.