Vízválasztóhoz érkezett a női kézilabda-válogatott

A korábbi világklasszis kapus, Rácz Marianne szerint a női kézilabda-válogatott csapatkohéziójában megtört valami az olimpián, és ez eredményezte a brazilok elleni vereséget. Rácz hozzátette: az eddig látottak alapján az olimpiai élményt még nem biztos, hogy tudja kezelni a csapat, az oroszok elleni csütörtöki mérkőzés alapján következtethetünk a válogatott sorsára. Reméljük, nem a svédek elleni záró fordulóra hagyja a döntést Elek Gábor csapata.

Magyar Nemzet
2021. 07. 28. 19:13
KISS Nikolett; VÁMOS Petra; HÁFRA Noémi
Kiss Nikoletta, Vámos Petra és Háfra Noémi a támadójátékban tud segíteni Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két mérkőzés, két vereség, ebből az egyik valamennyire „kalkulált kudarc” volt, a kétszeres világbajnok Franciaország elleni 30-29-es vereség miatt nem kell szégyenkezni.

A Brazília elleni kudarc más tészta: hiába mutatta a szebbik arcát Elek Gábor csapata a meccs elején, a magabiztos kezdést látványos összeomlás követte, a siófoki edzőmérkőzéseken kétszer is legyőzött dél-amerikai csapat már kilenc góllal is vezetett, végül 33-27-re legyőzte a magyar válogatottat. A vágyott továbbjutás érdekében a hátralevő három csoportmeccsből kellene hat pontot szerezni. De vajon hogyan? Erre kerestük a választ Rácz Marianne-nal, a hétszeres BEK-győztes, világbajnoki ezüstérmes kapussal.

Rácz Marianne reméli, hogy az oroszokat felülmúlja a női kézilabda-válogatott
Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

– Úgy tűnik, a brazilok többet profitáltak a két siófoki edzőmérkőzés tapasztalataiból, mint mi. De nem csak ez vezetett a keddi 33-27-es vereséghez: több mint harminc kapott góllal nem lehet mérkőzést nyerni – magyarázta a legutóbb Érden kapusedzőként dolgozó korábbi világklasszis.

– Vízválasztó lesz az oroszok elleni csütörtöki mérkőzés. Az oroszok is problémákkal küszködnek, és jelenleg mi sem vagyunk a legjobb állapotban. Nálunk a csapatkohézióban látok problémát, főleg a védekezésben vannak hiányosságaink, de remélem, összekapják magukat a lányok, és komoly stratégiával, végig küzdve a találkozót kiharcolják a győzelmet. A svédek nagyon jól játszottak, sőt, a brazilok is döntetlent értek el az oroszok ellen. Az eddigi mérkőzéseik alapján az oroszok sincsenek jó passzban – mondta lapunknak a 2000-ben olimpiai ezüstérmes stábtag, Mocsai Lajos akkori szövetségi kapitány segítője, Rácz Marianne.

Mocsai Lajos szövetségi kapitánnyal (balra) a sydney-i olimpia döntőjébe vezette a válogatottat
Fotó: Illyés Tibor/MTI

Hozzátéve, nem biztos, hogy az olimpia semmi mással össze nem hasonlítható élményét tudja kezelni a csapat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.