Fehér anyaggal öntötték le az egykori énekes szobrát

Tönkretették a 2017-ben elhunyt Chris Cornellnek, a Soundgarden rockzenekar egykori énekesének szobrát Seattle-ben.

Forrás: bama.hu2020. 08. 23. 18:04
Cornell, Chris
Santiago, 2014. március 31. Chris Cornell, a Soundgarden amerikai rockzenekar frontembere a színpadon a Lollapalooza Chile 2014 zenei fesztiválon, Santiagóban 2014. március 30-án. (MTI/EPA/Mario Ruiz) Fotó: Mario Ruiz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az énekest Gibson gitárjával ábrázoló, életnagyságú szobrot valamilyen fehér anyaggal öntötték le. A kár felmérése folyamatban van, a szobrot helyreállítják – közölte a seattle-i popkultúra múzeum, amelynek külső terében áll az emlékmű.

Chris Cornell a grunge mozgalom egyik ismert alakja volt zenekarával, a Soundgardennel. Kivételes, csaknem négy oktávos hangterjedelemmel rendelkezett, szólóalbumokat és filmzenéket is készített, társszerzője volt és közreműködött a 2006-os Casino Royale című James Bond-film You Know My Name című dalában.

A művész 2017-ben lett öngyilkos, az őt ábrázoló szobrot özvegye adományozta 2018-ban a múzeumnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.