Jól kezdett a mozikban Christopher Nolan új filmje

Christopher Nolan filmje, a Tenet az első nagy hollywoodi produkció, amelyet moziban kezdtek forgalmazni a pandémia kitörése óta, premierhétvégéjén több mint 53 millió dolláros (16 milliárd forintos) jegybevételt hozott 41, az Egyesült Államokon kívüli piacon, köztük Kanadában.

Forrás: MTI2020. 08. 31. 11:05
Nolan, Christopher
Las Vegas, 2017. március 30. Christopher Nolan brit filmrendezõ, forgatókönyvíró a Warner Bros. filmstúdió bemutatóján a CinemaConon, a filmforgalmazók és mozitulajdonosok éves rendezvényén, Las Vegasban 2017. március 29-én. (MTI/EPA/Nina Prommer) Fotó: NINA PROMMER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a 200 millió dollárból (60 milliárd forintból) forgatott kémfilmre Nagy-Britanniában 7,1 millió dollárért (2,1 milliárd forintért), Franciaországban 5,7 millió dollárért (1,7 milliárd forintért), Németországban pedig 4,2 millió dollárért (1,3 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők az első hétvégén.

A filmet gyártó Warner Bros. a többi nemzetközi piaci eredményt nem részletezte, de annyit közölt, hogy 32 európai, közel-keleti és afrikai régióban a hétvégén összesen 37 millió dolláros (11 milliárd forintos) jegyeladást jegyeztek, a pandémia miatti korlátozások dacára.

Az Egyesült Államokban szeptember 3-tól kezdik a film mozis forgalmazását, de az ország két legnagyobb mozis piacán, Los Angelesben és New Yorkban nem vetítik, mert a járvány miatt még nem nyithattak ki a nagy moziláncok.

Nolan ragaszkodott a mozis forgalmazáshoz, és inkább elhalasztotta a Tenet bemutatóját, amit eredetileg július közepére tűztek ki.

Toby Emmerich, a Warner Bros. főnöke rendkívül elégedetten fogadta a nemzetközi premierhétvége eredményeit. „Christopher Nolan megint élményszámba menő filmmel jelentkezett, ami megköveteli, hogy filmvásznon lássa a közönség, és nagyon örülünk, hogy a nézők világszerte élnek a lehetőséggel, hogy lássák a Tenetet” – fogalmazott.

A sztárszereposztással, John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Michael Caine és Kenneth Branagh közreműködésével forgatott filmet Kínában szeptember 4-től láthatja a közönség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.