Hét Emmy-díj az elmúlt évek legjobb Star Wars produkciójának

Bár az egyik legfontosabb kategóriában alulmaradt, de újonctól ez is nagyon szép teljesítmény.

Forrás: origo.hu2020. 09. 22. 11:17
Pascal, Pedro
Los Angeles, 2019. december 17. Pedro Pascal chilei színész a Csillagok háborúja: Skywalker kora címû film premierjén a hollywoodi El Captain filmszínházban 2019. december 16-án. MTI/EPA/Christian Monterrosa Fotó: Christian Monterrosa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Emmy-díjak kapcsán érdemes kiemelni egy új versenyzőt, az első élőszereplős Star Wars-sorozatot. Hét díjat nyert, bár az egyik legfontosabb kategóriában alulmaradt, de újonctól ez is igen szép teljesítmény.

A Csillagok háborúja univerzumában játszódó, élőszereplős (tehát nem animációs) sorozatra már legalább tíz éve vártak a rajongók, és ez pont az a terep volt, ahol hatalmasat lehetett volna bukni: a Solo-film is tele volt akcióval, a látványra nem lehetett panasz, mégis inkább elfeledné sok követő.

Forrás: YouTube

A Mandalorian azonban jött, látott, győzött, 2019 vége felé, az első pár rész után masszív rajongótábora lett, és most megjöttek a díjak is.

A kiemelkedő speciális vizuális effektek, a kiemelkedő díszlet, látvány, a hangszerkesztés, a hangkeverés, a kiemelkedő operatőri munka miatt érkeztek díjak, majd jött még kettő, a zene, illetve a kiemelkedő kaszkadőrmunka kategóriákban tudott nyerni a sci-fi, azaz hét Emmy-vel nyitott az első évad után, erre még Baby Yoda is elégedetten csettintene egyet.

Forrás: YouTube

Jelölése még volt pár, például bekerült a legjobb drámai sorozat közé, de elképesztően erős volt a mezőny idén: ott volt A szolgálólány meséje, a Korona, a Better Call Saul, az Ozark, a Stanger Things, végül ebben a kategóriában az Utódlás nyert.

A Mandalorian második évadját szerencsére a tavaszi nagy leállás előtt le tudták forgatni, és van már előzetes is!

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.