Receptet lophatott egy másik séftől Gordon Ramsay

Egy ausztrál séf megvádolta Gordon Ramsayt azzal, hogy ellopta egyik védjegyének számító receptjét.

Forrás: borsonline.hu2020. 09. 09. 15:00
null
Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ausztrál séf, Mitch Orr nyilvánosan megvádolta Gordon Ramsayt azzal, hogy ellopta egyik védjegyének számító receptjét és azt saját találmányaként mutatja be a nagyvilágnak. A botrány akkor robbant ki, amikor a számtalan saját műsort készítő sztárszakács múlt héten vietnámi párolt sertés carbonarát készített tojássárgájával és Orr a kommentek között meg is jelent.

 

– Ismerősnek tűnik, haver – írta Orr, aki azt hozzátette, hogy nem a dicsőségre vágyik, pusztán arra, hogy Ramsay is betartsa az etikettet és ahol szükséges, ott igenis jelezze, hogy kié a kredit a receptért.

– Gordon a világ egyik legismertebb séfje, több mint 9 millióan követik a közösségi médiában. De akkor is az lenne a helyén való, hogy megemlíti, honnan inspirálódott egy étel kapcsán – magyarázta az Emerald City-nek Orr, aki Ramsay egyik alkalmazottjával már felvette a kapcsolatot (azzal a szakáccsal, aki három éve többször is az ausztrál séf azóta már bezárt éttermében vacsorázott, amikor Sydney-ben járt) a két valóban nagyon hasonló eledel kapcsán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.