időjárás 5°C Ignác 2023. február 1.
logo

Receptet lophatott egy másik séftől Gordon Ramsay

Forrás: borsonline.hu
2020.09.09. 15:00
Receptet lophatott egy másik séftől Gordon Ramsay

Egy ausztrál séf, Mitch Orr nyilvánosan megvádolta Gordon Ramsayt azzal, hogy ellopta egyik védjegyének számító receptjét és azt saját találmányaként mutatja be a nagyvilágnak. A botrány akkor robbant ki, amikor a számtalan saját műsort készítő sztárszakács múlt héten vietnámi párolt sertés carbonarát készített tojássárgájával és Orr a kommentek között meg is jelent.

 

– Ismerősnek tűnik, haver – írta Orr, aki azt hozzátette, hogy nem a dicsőségre vágyik, pusztán arra, hogy Ramsay is betartsa az etikettet és ahol szükséges, ott igenis jelezze, hogy kié a kredit a receptért.

– Gordon a világ egyik legismertebb séfje, több mint 9 millióan követik a közösségi médiában. De akkor is az lenne a helyén való, hogy megemlíti, honnan inspirálódott egy étel kapcsán – magyarázta az Emerald City-nek Orr, aki Ramsay egyik alkalmazottjával már felvette a kapcsolatot (azzal a szakáccsal, aki három éve többször is az ausztrál séf azóta már bezárt éttermében vacsorázott, amikor Sydney-ben járt) a két valóban nagyon hasonló eledel kapcsán.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.