Egy vajdasági kis faluból a budapesti arénák színpadáig

Az Ez itt a kérdés – Portré vasárnapi adásában megismerhetik a nézők a művésznő életét: aki mint egy népmesei hős gondolt egyet és egy vajdasági kis faluból elindulva, számos akadályt leküzdve, egyszer csak eljutott a fővárosi arénák színpadáig.

Forrás: MTI2020. 10. 09. 19:28
null
Hosszú utat tett meg az énekesnő Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Példák, sorsok, titkok, vallomások... Mélyinterjúk a kulturális élet meghatározó személyiségeivel minden vasárnap 19 órától az M5 kulturális csatornán. Az Ez itt a kérdés – Portré e heti adásában Rúzsa Magdi Máté Péter-díjas énekesnő, dalszövegíró lesz Sipos Szilvia műsorvezető vendége, akivel arról beszélgetnek, hogy hogyan jutott el egy vajdasági kis faluból a fővárosi arénák színpadáig.

„Zenéből rakott össze a Jóisten”

– vallja magáról Rúzsa Magdi, aki számára az a legfontosabb, ha összehozhatja az embereket, és aki szerint – ahogy egy dalában énekli is – a sikernek ára van, nem titka.

Hosszú utat tett meg az énekesnő
Fotó: Soós Lajos / MTI

Az Ez itt a kérdés – Portré vasárnapi adásában megismerhetik a nézők a művésznő életét: aki mint egy népmesei hős gondolt egyet és egy vajdasági kis faluból elindulva, számos akadályt leküzdve, egyszer csak eljutott a fővárosi arénák színpadáig.

Kiderül, hogy volt-e benne kitörési vágy és az is, hogy mekkora a szakadék a mai és az akkori, ottani élete kötött.

Pályatársak, barátok, alkotótársak mesélnek róla: Novák Péter énekes, szövegíró, Presser Gábor Kossuth-díjas zeneszerző, illetve Fekete-Kovács Kornél trombitaművész, zenei rendező osztanak meg személyes gondolatokat, emlékeket az énekesnőről.

A beszélgetésből kiderül, hogy a „vajdasági mesehőstől” valóban nem áll messze a fabulák világa, hiszen ő maga is írt egy mesekönyvet Angyalkert címmel, melyből most musical készül. Megtudhatjuk mi ihlette a történetet és mi a jelentősége az élete során többször visszatérő „angyal” motívumnak.

Ez itt a kérdés – Portré vasárnap 19 órától az M5 csatornán!

Korábbi cikkünkben az évszázadok magyar verseit feldolgozó és megéneklő Dinnyés Józsefről olvashatnak. A Daltulajdonos több mint fél évszázada vágott neki saját dalai­val és kortárs költők énekelt verseivel az országútnak.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.