Meg akarják buktatni a botrányos Michael Jackson-film forgatását

Készül a Neverland elhagyása folytatása, a Michael Jackson hagyatékát gondozó szervezetek azonban próbálnak keresztbe tenni a rendezőnek.

Forrás: origo.hu2020. 10. 23. 21:19
Jackson, Michael
Santa Maria, 2005. június 3. Michael JACKSON amerikai popénekes távozik a Santa Maria-i bíróságról 2005. június 2-án, amikor a vád képviseloje megkezdte a záróbeszédet a kiskorú szexuális zaklatásával vádolt Jackson 14 hete tartó perében. A vád nevében Ron Zonen kijelentette, hogy a 46 éves popsztár pedofil hajlamainak engedve szexuálisan molesztált egy 13 éves, rákbetegségébol felgyógyult kisfiút. Az esküdtek várhatóan másnap kezdik meg tanácskozásukat arról, hogy bunösnek minosítsék-e a popsztárt. A védelem szerint Michael Jackson egy pénzsóvár anya ártatlan áldozata. (MTI/EPA/Hector Mata) Fotó: HECTOR MATA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra forgat a Michael Jacksonról szóló dokumentumfilm, a Neverland elhagyása (Leaving Neverland) rendezője, Dan Reed, a folytatást azonban próbálják megakadályozni a néhai énekes után maradt cégek, az MJJ Productions és az MJJ Ventures.

Az eredeti film nagy vihart kavart tavaly, miután két férfi, James Safechuck és Wade Robson arról beszélt benne, hogy Michael Jackson miként bántalmazta őket szexuálisan, amikor gyerekek voltak.

Az elhangzott vádakat az énekes családja és az örökségét gondozó szervezetek már akkor tagadták, most pedig jogi lépéseket tettek annak érdekében, hogy ne készülhessen el a film utóhatásáról szóló folytatás – írja a Deadline cikke alapján az Origo.

Fotó: MTI/EPA

Reed és a mögötte álló produkciós cég, az Amos Pictures szeptember végén kaptak egy felszólítást, hogy a kutatási dokumentumokat és az eddig leforgatott anyagokat adják át a hatóságoknak, miközben azt is meg akarták tiltani nekik, hogy a Los Angeles-i legfelsőbb bíróságon forgassanak – ahol Safechuck és Robson tovább küzdenek az igazuk elismeréséért.

Reed és az Amos most egy közel nyolcvan oldalas dokumentummal válaszoltak, abban arra is kitértek, hogy a rendező brit állampolgár, így az amerikai szervek nehezebben járhatnak el ellene.

Fotó: MTI/EPA/Hector Mata

Michael Jackson fehér flitteres kesztyűje 33 millióért kelt el

Michael Jackson (1958-2009) fehér flitteres kesztyűje, amelyet Victory című 1984-es turnéja alatt viselt a popsztár, 112 ezer dollárért (33 millió forint) kelt el egy szombati poptörténeti árverésen – közölte a Heritage Auctions aukciósház.

Egy licitáló 119 ezer dollárt (35 millió forint) fizetett egy ritka 1958-as koncertplakátért, amelyen a rock and roll olyan nagyságai szerepelnek, mint Buddy Holly, Chuck Berry és Jerry Lee Lewis. A tarka plakáttal 16 zenész és zenekar három madisoni (Wisconsin állam) Big Beat-koncertjét reklámozták, a hangversenyen olyan nagy slágereket adtak elő, mint a Peggy Sue, a Great Balls of Fire vagy a Sweet Little 16.

Egy 1966-os fekete-fehér poszter, amely a Jefferson Airplane együttes egy San Franciscó-i koncertjéhez készült a pszichedelikus pop-art stílusában, több mint 11 ezer dollárért (3,2 millió forint) talált gazdára. Több mint két tucat licitáló harca tornászta a magasba a Bob Dylan egyik első nagy New York-i fellépésére hívó, kézzel írt 1963-as szórólap árát, amely így 4000 dollárra (1,17 millió forint) szökött fel.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.