Negyvenöt év vágtázás: évfordulós dupla koncertre készül a VHK

Negyvenöt évvel az alapítás és másfél évvel az Életzuhatag című lemeze után a Vágtázó Halottkémek színtiszta életenergiával, alkotóerővel és zsigereket is megpezsdítő mondanivalóval veszi be az A38 Hajó színpadát, hogy október 8-án és 9-én két napon át a rajongókkal közösen ünnepelje a zenekar jubileumát.

Forrás: MW2020. 10. 06. 13:48
null
A Vágtázó Halottkémek Zenekar Forrás: FACEBOOK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Grandpierre Atilla által vezetett, sámánpunknak vagy mágikus népzenének nevezett VHK azon kevés zenekarok közé tartozik, akiket a folyamatos megújulás jellemez. Az 1975-től 2001-ig létezett, majd 2009-től újjáalakult csapat most egy „közösség-ünnep” és egy duplakoncert keretében ünnepli megalakulásának negyvenötödik évfordulóját, ahol kiemelt szerepet kap a múlt megidézése mellett a jövőbeli célok sorravétele is.

A Vágtázó Halottkémek Zenekar
Fotó: FACEBOOK

A VHK célja a kezdetek óta, hogy kiteljesítse az életet, és minél több ember figyelmét felhívja az élet csodáira, a belső érzékelés fontosságára, az ismert és a létező világ közti hatalmas szakadék létére és a bennünk lakozó Éden visszahódításának szükségességére.

Mindezt a zenéjükkel, a dalszövegeikkel és közösségi összejövetelekkel próbálják elérni, és arra törekszenek, hogy az általuk képviselt értékeket valló emberekkel szellemi közösséget alkothassanak. Mindezek szellemében invitálják a közönséget az A38-ra október második hétvégéjén, ahol számos meglepetéssel, két különböző setlisttel és egy igazi közösségi élménnyel készülnek.

Arra biztatják a rajongókat, hogy írják meg, hogy hogyan telhetne a legjobban ez a közös este, vegyenek részt ebben a közösségi élményben. Itt nincs különbség az előadók és a közönség között, itt mindenki résztvevő, csakúgy, mint az ősidőkben.

A második napon egy merőben más programmal készül a zenekar; itt a spontán közösségi zeneteremtésé lesz a főszerep, az estét pedig a pszichedelikus rockzenét játszó The Swamp Creatures nyitja majd.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Húszéves az ikonikus banda bemutatkozó nagylemeze

A banda meghódította a világot, a Hybrid Therory bemutatkozó nagylemez pedig húszmilliós eladást produkált, amit már rég nem Michael Jackson-i mércével kell mérni, hiszen boldog-boldogtalan illegálisan töltötte le a zenét akkoriban.

Chester Bennington énekes 2017-es öngyilkossága óta először jön össze október 9-én a banda többi tagja, hogy interjút adjon a jubileum apropóján. Továbbá egy különleges live-streammel kedveskednek, ami egy sosem látott korabeli koncertfilm lesz – írja a Billboard.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.