Dokumentumfilm követi végig Hosszú Katinka olimpiai felkészülését

A háromszoros olimpiai bajnok úszóklasszisról szóló filmalkotást 2021. végén fogják vetíteni a mozikban.

Forrás: MTI2020. 11. 12. 14:48
HOSSZ Katinka
Hosszú Katinka készül a tokiói olimpiára, de nem olyan elánnal, mint a rióira Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tokiói olimpiára felkészülést követi a Hosszú Katinkáról forgó dokumentumfilm, amelyet 2021. végén fognak vetíteni a mozikban – közölték az alkotók az MTI-vel csütörtökön.

A közleményből kiderül, hogy a járvány, a versenyek és az olimpiai elhalasztása óriási kihívás elé állította a háromszoros olimpiai bajnok úszót, akinek fizikai felkészülése mellett lelki vívódásait is rögzíti a készülő dokumentumfilm.

Az úszónő életét bemutató filmet 2021 elején mutatják be
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Hosszú Katinka és csapata hosszú idő után ismét versenyez a Nemzetközi Úszóligán (ISL) a Duna Arénában. A nemzetközi verseny összes úszójával együtt több hétre „buborékba” költözött, ahol családjától és barátaitól elzárva, szigorú járványügyi intézkedések közepette, izoláltan edzenek és versenyeznek – írja a közlemény.

A Katinka című hivatalos életrajzi dokumentumfilmet a Nemzeti Filmintézet támogatja. Producere Lajos Tamás, rendezője Pálinkás Norbert, forgatókönyvírója és kreatív producere Köbli Norbert, vezető operatőre Nagy András, operatőre Tóth Zsolt. A dokumentumfilm zeneszerzője Tövisházi Ambrus, vágója Gotthárdi Balázs.

Népszerű hírességek segítségével érhet célba a székely petíció

Máris kész tervekkel rendelkezik a székely petíció aláírásgyűjtésének folytatásához az Írdalá.hu és a Gerilla.hu csapata, amely Brüsszel jóváhagyására vár a kampány folytatásához. A stáb, amelynek is tagja, sőt ő a kampány egyik legfontosabb arca, várhatóan öt országra koncentrál majd, és ezek közül kerülhet ki az a két állam, amely sikerre viheti a székelyek ügyét. Az előkészítő munkát a kampánycsapat máris elkezdte. Pesty László a részsikereket hozó kampány véghajrájával kapcsolatban kifejtette, a november 7-én zárult második körben eleinte egy tucat államra koncentráltak, így Horvátországra, Szlovéniára, Spanyolországra, Litvániára, Belgiumra, Svédországra, Lettországra, Észtországra, Írországra, Ausztriára, Olaszországra és Lengyelországra.

Korábban már indítottak aláírásgyűjtést, amelyhez jeles magyar sportemberek, többek között Bölöni László és Kovács István mellett Hosszú Katinka is csatlakozott.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=207474800747185&set=a.200476304780368&type=3

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.