Tom Hanks fia is szerepel a Buddy Holly életéről szóló filmben

A rock'n'roll egyik úttörőjeként emlegetett Buddy Holly 1959. február 3-án halt meg.

Forrás: MTI2020. 11. 19. 19:29
HANKS, Tom
London, 2018. január 10. Tom Hanks amerikai színész A Pentagon titkai (The Post) cimû filmjének európai bemutatóján Londonban 2018. január 10-én. (MTI/EPA/Neil Hall) Fotó: NEIL HALL
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Colin Hanks, Tom Hanks fia és a hiphopsztár Nelly is szerepel a Clear Lake című filmben, amelyet Buddy Holly életéről forgatnak.

A rock'n'roll egyik úttörőjeként emlegetett Buddy Holly 1959. február 3-án halt meg egy repülőgép-szerencsétlenségben, amely az iowai Clear Lake közelében történt.

A filmet Bruce Beresford rendezi. Colin Hanks Norman Pettyt, Holly menedzserét és producerét alakítja, Nelly pedig Chuck Berryt játssza. A rockzenész feleségének szerepét Diane Guerrero kapta a The Hollywood Reporter értesülése szerint.

A Clear Lake Holly gyermekkorával kezdődik és felidézi az 1958-as turnéját Clarence Collinsszal, amelynek során

sikerült ledönteniük az előadóművészetben meglévő faji határokat.

A film producere Rick French, Stuart Benjamin, David Hirshland és Kathy Rivkin Daum lesz, Holly özvegye, María Elena Holly, Stephen Easley és Peter Bradley Jr. pedig társproducerként dolgozik. Patrick Shanahan, aki a forgatókönyvet írta, szintén társproducer lesz.

„Friss és játékos” könyvet ír Quentin Tarantino

Két könyvre szóló szerződést kötött Quentin Tarantino filmrendező a Harper kiadóval. Elsőként jövő nyáron a Volt egyszer egy Hollywood című filmjének könyvváltozatát adják majd ki.

Tarantino, aki rajong a régi ponyvákért, ezt a könyvét is puhafedeles kiadásban akarja megjelentetni.

A rendező kiadója azt ígéri, hogy a könyvváltozat „friss és játékos” lesz, és meglepetéseket is kínál majd a filmhez képest.

A Volt egyszer egy Hollywoodot 2019-ben mutatták be. Az 1969-ben Los Angelesben, a Charles Manson-gyilkosságok idején játszódó filmben Leonardo DiCaprio kiöregedett hollywoodi színészt alakított, Brad Pitt pedig a dublőrét játszotta. A produkciót tíz Oscar-díjra jelölték, és két trófeát el is nyert.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.