Elhunyt a Mad Max filmek sztárja

Elhunyt a Mad Max filmek sztárja, Hugh Keas-Byrne családja, barátai és kollégái egyaránt gyászolják.

Forrás: MW2020. 12. 04. 14:14
null
Illusztráció. Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mad Max filmek sztárja, Hugh Keas-Byrne egyike volt azoknak a színészeknek, akiknek ugyan ritkán sikerült a reflektor fénybe kerülni, de ha mégis, akkor nagyot alkottak – írja a Ripost.

Illusztráció. Fotó: Pexels

Az angol-ausztrál színész ezen a héten, úgy tudni kedden vesztette életét 73 éves korában. Karrierjét még 1967-ben kezdte meg egy televíziós sorozatban, ám a hírnévre még több mint tíz évet kellett várnia. 1979-ben lett ismert George Miller kultikussá vált Mad Max című filmjében, amiben a motorosbanda vezérét, Toecuttert alakította. Később pedig a folytatásokban is szerepelhetett – írja a szoljon.hu cikke.

„Lenyűgöző, hogy képes voltál ilyen jól eljátszani egy gonosz hadurat, miközben hihetetlenül kedves, jótét lélek voltál”

– emlékezett meg róla Charlize Theron a Twitter-oldalán.

Halálának okáról eddig nem számoltak be – írja a The Guardian. Ted Geoghegan filmrendező így búcsúzott tőle a Twitter-oldalán:

„Hugh Keays-Byrne, az aussie mozi hőse 73 éves korában elhunyt. Ő játszotta Toecuttert, az 1979-es MAD MAX főgonoszát és Immortan Joe-t a 2015-ös filmben. Köszönöm a szórakoztatást, uram.”

Korábban arról a szomorú hírről írtunk, hogy szerda délután búcsúztatták el az Omega legendás billentyűsét, a 77 éves korában elhunyt Benkő Lászlót: Szívszorító felvételek, így búcsúztatták Benkő Lászlót + videó

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.