Filmen láthatjuk, hogyan tört ki a koronavírus-járvány Vuhanban

Bemutatták a 76 Days (76 nap) című film első teljes előzetesét: a koronavírus-járvány kitöréséről szóló dokumentumfilmet Vuhanban forgatták – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 12. 03. 8:20
koronavírus-járvány
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon szeptemberben debütált film felvételei a koronavírus-járvány kitörését követő első hónapokban készültek négy vuhani kórházban. A Mandarin nyelvű 93 perces filmet az Amerikában élő Hao Wu rendezte két helyi riporterrel együttműködve, akikkel személyesen nem is találkozott.

Egyikük egy filmes-újságíró, Vej-hszi Csen, másikuk pedig a névtelenséget választotta. Csen és kollégája februárban kezdett tudósítani a lezárt Vuhanból.

 

A 11 millió lakosú Vuhan volt az első nagyváros a világon, ahol január és április között a koronavírus-járvány tombolt. A várost január 23-án zárták le, a karantén 76 napig tartott.

A teljes cikket ITT érheti el.

Félezer film lesz elérhető a Mecenatúra Mozival

A következő hetekben 324 újabb rajz-, dokumentum- és játékfilmmel bővül a Mecenatúra Mozi kínálata, így több mint 560 film lesz elérhető – tudatta közleményében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága.szt

A Mecenatúra Mozi honlapján különböző témájú és műfajú művek lesznek elérhetők, felkerülnek például a Csupipupi rajzfilmek epizódjai, az Élő templomok-dokumentumfilmek és a nyugdíjazás problémáját körbejáró Megszállottság is – közölték.

A médiatanács az általa és jogelődje által korábban támogatott műsorszámokból olyan válogatást kíván elérhetővé tenni a Pályázati Tükrön belül, amely mindenki számára szabadon megtekinthető. A grémium célja többek között az, hogy elősegítse a hatékonyabb tanulást és a szabadidő hasznosabb eltöltését az oktatási, karitatív vagy kulturális intézmények diákjai, valamint az idősek és az állami gondoskodásban élők számára – írták.

A tájékoztatás szerint a Mecenatúra Moziba kiválasztott filmeket a televíziók korábban több ismétléssel közszolgálati műsorszámként mutatták be, szabad elérésüket pedig a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) biztosítja.

A grémium a szolgáltató kérelmére hozzájárult ahhoz, hogy a Karc FM Média Kft. a Nagykanizsa 100,7 MHz frekvencián legkésőbb 2021. január 27-éig kezdje meg közösségi jellegű médiaszolgáltatását – olvasható még a közleményben.

Tovább

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.