időjárás 2°C Natália 2022. december 9.
logo

Egy éve halt meg az NBA legendája, Kobe Bryant

Forrás: origo.hu
2021.01.26. 11:49
Egy éve halt meg az NBA legendája, Kobe Bryant

2020. január 26-án a sportrajongók milliói fogadták megdöbbenéssel a hírt, miszerint Kaliforniában helikopter-baleset következtében életét vesztette a Los Angeles Lakers ötszörös NBA-bajnok legendája, Kobe Bryant. A játékos halálhírére az egész világ óriási megdöbbenéssel reagált, és a tragédiát csak fokozta, hogy a kosárlabdában egyre tehetségesebbnek mutatkozó 13 éves lánya, Gianna is az áldozatok között volt – írja megemlékező írásában az Origo.

Minden idők egyik legjobb játékosának karriertörténete bővelkedik hullámvölgyekben, de talán emiatt nem lehetett vele szemben semlegesnek maradni. Pályafutásának utolsó 5-6 évében a sérülések miatt egyre inkább a megszállott sportanalitikusok, élcelődő sportújságírók, a gyengébb szezonjaiban statisztikáit mormoló kommentárok céltáblájává vált, amire a játékával gyakran rászolgált. Az öregedés és a sérülések miatt nem tudta azt a formát hozni, amit a legjobb szezonjai alatt. Ennek ellenére az NBA legjobbjai közé tartozott, játékosok egész generációját inspirálta jobb teljesítményre.

Oscar-díjat is nyert Kobe Bryant
Fotó: MTI/EPA/Paul Buck

Sportolóként több pénzt keresett, mint a Chicago Bulls legendája, Michael Jordan. Szinte a semmiből épített fel egy kimagasló sportolói márkát. Kobe Bryant sokkal többé vált az évek során, mint egy profi sportoló. Intelligenciája tökéletesen passzolt a meg nem alkuvó természetével, és személyiségének izgalmasabb, eddig nem ismert részletei kerültek felszínre.

Címeket nyert és megosztotta a közösségeket a viselkedésével, sikereivel, kudarcaival és magánéleti tévesztéseivel. Egy 2016-os, CNBC csatornának adott interjújában nyilatkozta:

Ha valóban olyat akarsz létrehozni, ami nemzedékeken keresztül tart, akkor segítened és inspirálnod kell a következő generációt ennek elérésében.

A bajnoki címek és az egyéni titulusok mellett elmondhatta magáról, hogy kinőtte a sportvilág kereteit, és világszinten lett meghatározó ikon. Élete és pályafutása halála után feltehetően többeket motivált arra, hogy saját területük legjobbjai legyenek. Ezért kijár a köszönet egy olyan sportlegendának és apának, mint Kobe Bryant.

A teljes, életéről szóló cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

Májusban kerül be Kobe Bryant a Hírességek Csarnokába

Jövő májusban rendezik a kosárlabdázó Hírességek Csarnokának idén augusztusról elhalasztott beiktató ünnepségét az amerikai Springfieldben. A januárban elhunyt Kobe Bryant is ekkor kerül be a Hall of Fame-be.

A ceremóniát a koronavírus-járvány miatt nem tudták lebonyolítani az eredetileg kitűzött időpontban.

Az idei beválasztottak névsorát április elején jelentették be, és ahogy az várható volt, minden idők egyik legerősebb „osztálya” lett a 2020-as. Bekerült ugyanis három szupersztár, Bryant mellett Tim Duncan és Kevin Garnett is. Ők legkorábban most juthattak be, mivel legalább négy évnek el kell telnie a visszavonulásuk és a felvételük között.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.