Egy éve halt meg az NBA legendája, Kobe Bryant

Esztendeje Kaliforniában helikopter-baleset következtében életét vesztette a Los Angeles Lakers ötszörös NBA-bajnok legendája, Kobe Bryant.

Forrás: origo.hu2021. 01. 26. 11:49
Bryant, Kobe;
Oscar-díjat is nyert Kobe Bryant Fotó: MTI/EPA/Paul Buck
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2020. január 26-án a sportrajongók milliói fogadták megdöbbenéssel a hírt, miszerint Kaliforniában helikopter-baleset következtében életét vesztette a Los Angeles Lakers ötszörös NBA-bajnok legendája, Kobe Bryant. A játékos halálhírére az egész világ óriási megdöbbenéssel reagált, és a tragédiát csak fokozta, hogy a kosárlabdában egyre tehetségesebbnek mutatkozó 13 éves lánya, Gianna is az áldozatok között volt – írja megemlékező írásában az Origo.

Minden idők egyik legjobb játékosának karriertörténete bővelkedik hullámvölgyekben, de talán emiatt nem lehetett vele szemben semlegesnek maradni. Pályafutásának utolsó 5-6 évében a sérülések miatt egyre inkább a megszállott sportanalitikusok, élcelődő sportújságírók, a gyengébb szezonjaiban statisztikáit mormoló kommentárok céltáblájává vált, amire a játékával gyakran rászolgált. Az öregedés és a sérülések miatt nem tudta azt a formát hozni, amit a legjobb szezonjai alatt. Ennek ellenére az NBA legjobbjai közé tartozott, játékosok egész generációját inspirálta jobb teljesítményre.

Oscar-díjat is nyert Kobe Bryant
Fotó: MTI/EPA/Paul Buck

Sportolóként több pénzt keresett, mint a Chicago Bulls legendája, Michael Jordan. Szinte a semmiből épített fel egy kimagasló sportolói márkát. Kobe Bryant sokkal többé vált az évek során, mint egy profi sportoló. Intelligenciája tökéletesen passzolt a meg nem alkuvó természetével, és személyiségének izgalmasabb, eddig nem ismert részletei kerültek felszínre.

Címeket nyert és megosztotta a közösségeket a viselkedésével, sikereivel, kudarcaival és magánéleti tévesztéseivel. Egy 2016-os, CNBC csatornának adott interjújában nyilatkozta:

Ha valóban olyat akarsz létrehozni, ami nemzedékeken keresztül tart, akkor segítened és inspirálnod kell a következő generációt ennek elérésében.

A bajnoki címek és az egyéni titulusok mellett elmondhatta magáról, hogy kinőtte a sportvilág kereteit, és világszinten lett meghatározó ikon. Élete és pályafutása halála után feltehetően többeket motivált arra, hogy saját területük legjobbjai legyenek. Ezért kijár a köszönet egy olyan sportlegendának és apának, mint Kobe Bryant.

A teljes, életéről szóló cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

Májusban kerül be Kobe Bryant a Hírességek Csarnokába

Jövő májusban rendezik a kosárlabdázó Hírességek Csarnokának idén augusztusról elhalasztott beiktató ünnepségét az amerikai Springfieldben. A januárban elhunyt Kobe Bryant is ekkor kerül be a Hall of Fame-be.

A ceremóniát a koronavírus-járvány miatt nem tudták lebonyolítani az eredetileg kitűzött időpontban.

Az idei beválasztottak névsorát április elején jelentették be, és ahogy az várható volt, minden idők egyik legerősebb „osztálya” lett a 2020-as. Bekerült ugyanis három szupersztár, Bryant mellett Tim Duncan és Kevin Garnett is. Ők legkorábban most juthattak be, mivel legalább négy évnek el kell telnie a visszavonulásuk és a felvételük között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.