Elvesztette egyetlen Oscar-díját Jared Leto

Nagyon kellemetlen történetről számolt be Jared Leto: sikerült elveszteni első – és eddigi egyetlen – Oscar-díját – írja a Bors.

Forrás: borsonline.hu2021. 01. 28. 17:44
LETO, Jared
Jared Leto a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum Ruhaintézetének jótékonysági gálaestjén 2019. május 6-án Fotó: Justin Lane Forrás: MTI/EPA/Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fogalma sincs Jared Letónak, hogy hol lehet az Oscar-díja. A 49 éves színész-zenész a Mielőtt meghaltam című drámában nyújtott alakításáért kapta meg a legjobb férfi mellékszereplőnek járó aranyszobrocskát 2014-ben, amelyet már három éve nem talál.

Jared Leto a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum Ruhaintézetének jótékonysági gálaestjén 2019. május 6-án
Fotó: MTI/EPA/Justin Lane

– Múltkor jöttem rá, hogy már három éve nem láttam sehol. Fel sem tűnt. Lehet még megvan valahol, de mindent átkutattunk már érte. Remélem, jó kezekben van, bárhol is legyen – vallotta be a Late Late Showban a Thirty Seconds to Mars frontembere.

– Valószínűleg ellopta valaki, mert ez nem olyasmi, amit véletlenül kidobsz a kukába. Pedig elég megviselt állapotban volt már. Tele volt karcokkal, mert a gála után kézről kézre járt, mindenki ezzel fotózkodott.

A teljes cikk ITT érhető el.

Elhalasztják a Cannes-i filmfesztivált a járvány miatt

A koronavírus-járvány miatt két hónappal későbbre, júliusra halasztják a hagyományosan májusban tartandó cannes-i filmfesztivált – írja az Origó.

Ahogy azt már múlt ősszel is jeleztük, a cannes-i nemzetközi filmfesztivál fenntartja magának a lehetőséget a dátumok módosítására az egészségügyi helyzet alakulásának függvényében. Ezért az eredetileg 2021. május 11. és 22. között tervezett fesztivál 2021. július 6. és 17. között lesz- olvasható a közleményben.

Bár a világ egyig legjelentősebb filmes rendezvényét a járvány miatt 2020-ban a megszokott formájában nem tartották meg, a hivatalos versenyprogramba beválogatott 56 alkotás, köztük 15 elsőfilm listáját közzétették a szervezők.

Október végén egy jelképes három napos minifesztivált is rendeztek végül a Croisette-en, ahol a hivatalos versenyprogramba beválogatott 56 alkotás közül négy játékfilmet mutattak be az alkotók jelenlétében, és a zsűri átadta a legjobb rövidfilmnek járó Arany Pálmát, valamint díjakat osztott a vizsgafilmek programjában. A filmes egyetemek legjobbjait felvonultató Cinéfondation programba egy magyar vizsgafilmet, Beleznai Márk Agapé című rendezői diplomafilmjét is beválogatták.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.