Nagy Feró különleges pálinkát kapott Orbán Viktortól

Történelmi pálinkából küldött egy palackkal Nagy Ferónak 75. születésnapjára a miniszterelnök.

Forrás: ripost.hu2021. 01. 15. 14:28
NAGY Fer
Nagy Feró énekes, akit 75. születésnapja alkalmából köszöntöttek a Petõfi Rádió stúdiójában Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön érkezett meg a rejtélyes és különleges T9 fedőnévvel ellátott küldemény a 75. születésnapját ünneplő Nagy Feróhoz, amit egy hivatalos küldöttség vitt el hozzá az MTVA Kunigunda úti épületébe, amikor a Petőfi rádió stúdiójában köszöntötték – írta a Ripost.

T9 azaz Táncsics utca 9, a budai vár egyik legtöbb legendával körülvett helyszíne. Itt raboskodott a Habsburgok börtönében Kossuth Lajos és Táncsics Mihály, de épített itt a tatárjárás után királyi központot IV. Béla, aztán meg védőbástyát Szapolyai János is.

Nagy Feró énekes, akit 75. születésnapja alkalmából köszöntöttek a Petõfi Rádió stúdiójában
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

De hogy mi köze az egészhez Mátyás királynak, még érdekesebb. Ő honosította meg ugyanis gyönyörű reneszánsz budai palotájában a fügét. Az egyenesen Itáliából hozott tövekkel tele volt a budai vár legnaposabb déli, délkeleti része. A Vár jó ismerői szerint mind a mai napig sok helyen hajtanak ki legváratlanabb helyeken fügepalánták, amelyek 500 év múltán is őrzik Mátyás király emlékét.

Egy nagyra nőtt, legalább 100 éves fügefa például a Táncsics Mihály utca 9. szám alatt, Kossuth egykori börtönének, a középkori lőportárnak a falába gyökerezve terem évente több kiló fügét. A nagyra növő, piros húsú termésből a Várkapitányság tavalyi döntése alapján fügepálinkát főztek. Ha úgy tetszik, Mátyás király, Kossuth és Táncsics emlékére.

Ebből a kétségkívül különleges és történelmi pálinkából küldött egy palackkal Nagy Ferónak 75. születésnapjára a miniszterelnök.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Orbán Viktor: Jön a teljes jövedelemadó-mentesség 25 év alatt

Eddig már 105 728 magyar állampolgárt oltottak be a koronavírus elleni vakcinával, ám az ország ennél jóval nagyobb oltókapacitással rendelkezik – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában. Hangsúlyozta: míg az Egyesült Királyságban a lakosság 4, az unióban csak 1 százalékát oltották be a rendelkezésre álló vakcinák alacsony száma miatt, ami megkérdőjelezi, hogy jó ötlet volt-e a közös vakcinabeszerzés. – Ám most nem Brüsszelre kell mutogatni, ehelyett máshonnan igyekszünk beszerezni a védőoltásokat. Az operatív törzs már megállapította, hogy a kínai és az orosz vakcina nem jelent kockázatot, de még át kell menniük a szükséges engedélyeztetési folyamaton – közölte a kormányfő, aki arra is kitért, hogy hazánkban már kétszer többen gyógyulnak meg a Covid–19-ből, mint ahányan elkapják azt.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.