Három művészt már beoltottak a Nemzet Színészei közül

Molnár Piroskát, Bodrogi Gyulát és Máthé Erzsit nem érdekelte, melyik vakcinát kapják.

Forrás: borsonline.hu2021. 03. 09. 10:44
BODROGI Gyula
Bodrogi Gyula Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már több mint egymillióan kapták meg Magyarországon a koronavírus ellenszerét. Köztük a Nemzet Színészei is, akik közül többen a regisztráció kezdete óta arra biztatták az embereket, hogy amint lehetséges, oltassák be magukat valamelyik vakcinával. Molnár Piroska, Máthé Erzsi és Bodrogi Gyula ma már részben vagy egészen védett a vírussal szemben.

MOLNÁR PIROSKA: BÁRMELYIKET BEADATTAM VOLNA

A 75 éves színésznő elsők között regisztrált a koronavírus elleni védőoltásra, így már két hete megkapta az első adag vakcinát.

– Örültem, amikor az orvosom két héttel ezelőtt jelezte, hogy felvehetem a védőoltást. Március tizenhetedikén már a másodikért megyek.

Én egyébként eddig sem éreztem magam bezárva, mert szigorú szabályok mentén, de végig dolgoztam az utóbbi egy évben

– mondta a Borsnak Molnár Piroska, aki semmilyen mellékhatást nem tapasztalt az oltás után.

BODROGIT NEM ÉRDEKELTE A GYÁRTÓ

Bodrogi Gyula már a második oltáson is túl van, de azt mondja, nem változtat a szokásain, továbbra is szigorúan betart minden járványügyi szabályt.

– Védett vagyok a koronavírus ellen, de a környezetemre továbbra is oda kell figyelnem, mert ha jól tudom, én még továbbadhatom a vírust. Szóval egyrészről könnyebbséget érzek, másrészről nagy felelősséget, így természetesen továbbra is hordom a maszkot és tartom a távolságot. Remélem, hamar sikerül itthon beoltani a nyájimmunitáshoz szükséges két-három millió embert.

Egyébként fogalmam sincs, melyik oltóanyagot kaptam, de nem is érdekel

– nevette el magát a 86 éves művész.

Bodrogi Gyula
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

MÁTHÉ ERZSI MA KAPJA A MÁSODIKAT

A 93 éves színésznő hétfőn korán ébredt, mivel előző nap jelentkezett nála a háziorvosa, aki közölte vele, hogy meglátogatja, és beadja neki a második adag vakcinát is.

– Bár nem mozdulok ki itthonról, nagyon örülök, hogy ma megszerzem a teljes védettséget ezzel a fránya vírussal szemben. Mégis csak jobb lesz így, hiszen a segítőm naponta jár emberek között, és az ördög nem alszik – magyarázta Má­thé Erzsi színésznő, aki cseppet sem tart a vakcina esetleges mellékhatásától.

– Bízom az orvosokban, így szemernyi aggodalom sem volt bennem az oltással kapcsolatban, és az első adagnak nem is volt semmilyen mellékhatása, így gondolom, most sem lesz gond. Én megtettem, amit meg kell tenni.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.