Harry herceg álhíreket elemző amerikai bizottság tagja lett

A sussexi herceg korábban beszélt arról, hogy a digitális világ „nincs jól”.

Forrás: MTI2021. 03. 25. 10:31
HARRY herceg
Harry sussexi herceg egy amerikai bizottság tagja lett, mely az álhírek terjedését elemzi Fotó: Neil Hall Forrás: MTI/EPA/Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harry sussexi herceg egy amerikai bizottság tagja lett, mely az álhírek terjedését elemzi.

Az Aspen Institute nemzetközi nonprofit szervezet információs zavarokat kutató bizottságában fog dolgozni – tette közzé szerdán a társaság. Egy nappal korábban egy San Franciscó-i székhelyű cég, a BetterUp Inc start-up jelentette be, hogy a herceg a vezetőség tagjai közé tartozó chief impact officerként fog részt venni a cég munkájában.

Az Aspen Intézet bizottságát (Commission on Information Disorder) Katie Couric újságíró, Chris Krebs kiberbiztonsági szakértő és Rashad Robinson emberi jogi aktivista vezeti. Áprilistól hat hónapon át több alkalommal találkoznak, hogy szakemberek segítségével kiderítsék, miként terjed a félrevezető és hamis információ az Egyesült Államokban.

Harry sussexi herceg egy amerikai bizottság tagja lett, mely az álhírek terjedését elemzi
Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

Eredményeiket, megoldási javaslataikat jelentésben összegezik, amelyet ősszel tesznek közzé.

„A mai digitális világban dezinformációk lavinái zúdulnak ránk, befolyásolják az egyének és a közösségek tisztán látását, a világ megértését” – írta közleményében Harry herceg. „Lelkesen várom, hogy csatlakozzak az új Aspen-bizottsághoz, és dolgozhassunk az információs zavar okozta válság megoldásain!” – tette hozzá.

Harry herceg korábban beszélt arról, hogy a digitális világ „nincs jól” és a médiával való összeütközések sem kerülték el.

Március elején feleségével, Meghan hercegnővel interjút adott Oprah Winfrey-nek, amelyben elmondták, hogy a brit sajtó rosszindulata szerepet játszott abban, hogy visszaléptek a brit királyi család magas rangú tagjaiként ellátott hivatalos funkcióiktól.

A tavaly januári bejelentés óta a házaspár letelepedett Kaliforniában és létrehozta az Archewell Productions nevű produkciós céget, podcasteket készít a Spotify számára és Archewell néven jótékonysági alapítványt működtet a „közösségek egyesítésére”.

Borítókép: Harry sussexi herceg érkezik az Endeavour Alapítvány évenkénti díjátadó ünnepségére a londoni City polgármesteri rezidenciájára

Harry herceget most láthatták ismét a botrányos interjú után

A sussexi herceg közel két hete adott leleplező interjút a feleségével Oprah Winfrey-nek, azóta eltűnt a nyilvánosság elől, most kerékpározás közben kapták lencsevégre.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.