Magyar animációs csapat készítette a világhírű együttes videoklipjét

Mindössze öt hét alatt készítette el a budapesti Umbrella produkciós műhely animációs csapata a brit metalcore együttes, az Architects vadonatúj videoklipjét. A videó a For Those That Wish To Exist című album egyik dalához, a Meteor-hoz készült.

Forrás: origo.hu2021. 03. 28. 17:14
animációs
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2004-ben alakult, brightoni székhelyű Architects világszerte a metalcore műfaj egyik legnépszerűbb képviselője. Legfrissebb lemezük, a For Those That Wish To Exist február végén jelent meg, és azonnal a brit toplista, az Official Albums Chart első helyére került. A lemez Meteor című dalához készült négyperces, animációs videoklip magyar produkció: az Umbrella csapata mindössze öt hét alatt készítette el a videó képi anyagát a fiatal brit rendező, Jeb Hardwick – az Architects állandó alkotótársa – vezetésével.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Az Umbrella több nemzetközi sztárral is dolgozott már az elmúlt években (Martin Garrix, Chet Faker, Nils Frahm). Jeb Hardwick – aki az Architects klipjei mellett olyan előadóknak rendezett, mint Mariah Carey, a Sleeping With Sirens, a Falling in Reverse és a Lamb of God – eredetileg élőszereplős videót tervezett forgatni a Meteor-hoz, de a koronavírus okozta járvány miatt ez lehetetlenné vált. Ekkor döntött az animációs forma mellett. Korábban látta Simon Balázs Re című klipjét, amelyet Nils Frahmnak készített: emiatt kereste meg az Umbrella csapatát,

akik azonnal érezték, hogy az animáció eszközeivel rengeteg extra lehetőség kínálkozik a klipben megjelenő téma kibontásához.

Mégsem mondtak azonnal igent: egy ilyen videó elkészítéséhez feszített tempóban is legalább két hónapra van szükség, de Hardwicknak mindössze négy hete volt az egész munkára. Először tehát nemet mondtak a felkérésre. A rendező azonban mindenképpen velük szeretett volna dolgozni, ezért a négy hétből öt lett, és a producer, Barbalics Máté és az art director, Bátory Péter a lehetetlennek tűnő határidő ellenére úgy döntöttek, belevágnak. Az ezt követő hetekben a körülbelül húszfős, animációs szakemberekből álló csapattal éjjel-nappal ezen a filmen dolgoztak.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.