Viggo Mortensen is szerepel a thaiföldi barlangi mentésről szóló filmben

Viggo Mortensen, Colin Farrell és Joel Edgerton is szerepel Ron Howard Oscar-díjas rendezőnek a 2018-as thaiföldi barlangi mentésről szóló filmjében.

Forrás: MTI2021. 03. 13. 12:15
MORTENSEN, Viggo
San Sebastián, 2020. szeptember 24. Viggo Mortensen amerikai színész a kiemelkedõ életpálya elismeréseként odaítélt Donostia-díjat tartja kezében a 68. San Sebastián-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2020. szeptember 24-én. A filmes seregszemlét idén szeptember 18. és 26. között rendezik a baszkföldi városban. MTI/EPA/EFE/Juan Herrero Fotó: Juan Herrero
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mortensen, Farrell és Edgerton barlangi szakértőket és búvárokat alakítanak, akik részt vettek a veszélyekkel teli mentőakcióban – írja a deadline.com

A Thirteen Lives című film forgatókönyvét a Gladiátor írója, William Nicholson készíti, a forgatási munkálatok még a hónapban elkezdődnek Ausztráliában és Thaiföldön.

Egy ifjúsági focicsapat 2018 nyarán a heves esőzések okozta áradás miatt a thai Tham Laung-barlangban rekedt. A fiúk edzőjükkel napokig élelem nélkül várták, hogy elérjék őket a mentők, miközben az oxigénjük is fogyott a szűk helyen, ahova az emelkedő víz elől húzódtak.

A fiúk és edzőjük megmentésére nemzetközi mentőcsapat állt össze, amelyben brit és ausztrál búvárok is részt vettek. Végül 17 nap után sikerül a kiszabadításuk, a mentésben egy búvár életét vesztette.

(A borítóképen Viggo Mortensen amerikai színész a kiemelkedő életpálya elismeréseként odaítélt Donostia-díjat tartja kezében. Fotó: MTI/EPA/EFE/Juan Herrero)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.