A BBC szerint Idris Elba nem eléggé fekete

A BBC sokszínűségért felelős igazgatója szerint Idris Elba hiteltelen a Luther című sorozatban, mert nincsenek fekete barátai.

Forrás: nool.hu - mediaworks2021. 04. 24. 13:55
Elba, Idris
Idris Elba a The Gunman című filmj világpremierjérán Londonban 2015. február 16-án Fotó: FACUNDO ARRIZABALAGA Forrás: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BBC sokszínűségért felelős igazgatója szerint, a Sierra Leonei születésű Idris Elba nem elég fekete. A 2010 óta játszott Luther című sorozat főszereplője az igazgató szerint hiteltelenné válik a filmben, mert nincsenek fekete barátai – írja a nool.hu.

A Luther egy thriller-krimi tévésorozat, amely a kritikusok és a közönség körében egyaránt rendkívül népszerű.

A főszereplő John Luther, akit Idris Elba londoni színész, az Arany Glóbusz nyertese alakít.

Luther egy fekete, erős, karizmatikus, intelligens férfi, aki szeret unortodox módszereket alkalmazni a nyomozások során. A politikai korrekt vezetésnek azonban ez nem volt elegendő. A Daily Mail beszámolója szerint,

a BBC sokszínűségért felelős igazgatója Miranda Wayland bírálta Luther nyomozót, hogy „nem elég fekete ahhoz, hogy valódi legyen”, és „nincsenek fekete barátai, emellett nem fogyaszt karibi ételeket”.

Idris Elba a The Gunman című filmj világpremierjérán Londonban 2015. február 16-án

Wayland a héten tartott sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy a John Luther fekete detektív főszereplésével készült tévésorozat csak felszínesen sokszínű, és hogy az Egyesült Királyság műsorszolgáltatója megpróbálja a jelenleginél is átfogóbb módon ábrázolni a kisebbségeket. Wayland rámutatott, hogy a fekete ember valódi képviseletének biztosítása érdekében

a szereplők köré olyan kulturális környezetet kell építeni, amely 100 százalékban tükrözi a hátterüket.

– Amikor Luther először megjelent a tévék képernyőjén mindenki szerette, hogy egy igazán erős fekete karaktert láthatunk – magyarázta Wayland.

– Mindannyian beleszerettünk. Ki nem, igaz? De a második sorozat után azt gondoltam,

oké, nincsenek fekete barátai, nem eszik karibi ételeket, nem tűnik hitelesnek

– tette hozzá.

A teljes cikk ITT érhető el.

Idris Elba westernhőseként érkezik következő filmjében

Magyar felirattal is debütált a Városi cowboy előzetese: az Idris Elba nevével fémjelzett modern western a Netflixre érkezik április 2-án – írja az Origó.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.