A nagy Gatsby című regényből Broadway-musical készül

Az először 1925-ben kiadott regényből már több film született.

Forrás: MTI2021. 04. 29. 12:03
null
Száz évvel A nagy Gatsby című regény megjelenése után Broadway-musical készül F. Scott Fitzgerald klasszikus művéből Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Száz évvel A nagy Gatsby című regény megjelenése után Broadway-musical készül F. Scott Fitzgerald klasszikus művéből.

A darab zenéjén Florence Welch dolgozik, akit sokan a Florence and the Machine nevű angol indierock-zenekar énekeseként ismernek.

Welch elmondta, hogy egész életében kísértette a könyv, amelyben számára a világirodalom legszebb mondatai szerepelnek.

A musical bemutatójáról, szereposztásról később döntenek.

Száz évvel A nagy Gatsby című regény megjelenése után Broadway-musical készül F. Scott Fitzgerald klasszikus művéből
Fotó: Flickr

Az először 1925-ben kiadott regényből már több film született. A Francis Ford Coppola forgatókönyve alapján Jack Clayton rendezésében Robert Redford, Mia Farrow és Sam Waterson szereplésével készült produkció két Oscar-díjat kapott, akárcsak Baz Luhrmann 2013-as feldolgozása, amelyben Tobey Maguire, Leonardo DiCaprio és Carey Mulligan játszotta a főszerepeket.

Martin Scorsese lesz a producere a Gershwin-musicalnek

Martin Scorsese és Irwin Winkler lesz a producere a New Yorkban játszódó, George Gershwin zenéje által ihletett Fascinating Rhythm című musicalfilmnek – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

A filmet az ír John Carney rendezi, akitől korábban a Sing Street vagy az Egyszer című nagy sikerű musicalfilmeket láthatták a nézők.

A Fascinating Rhythm egy fiatal nő mágikus utazása a múlt és a jelen New Yorkjában. A történetet George Gershwin (1898-937) muzsikája ihlette.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.