Ausztráliában forgatják a Mad Max előzményfilmjét

George Miller Ausztráliában forgatja a Mad Max előzményfilmjét Anya Taylor-Joy és Chris Hemsworth főszereplésével.

Forrás: MTI2021. 04. 24. 12:14
Hemsworth, Chris
Los Angeles, 2018. április 24. Chris Hemsworth ausztrál színész a Bosszúállók: Végtelen háború (Avengers: Infinity War) címû filmjének bemutatóján Los Angelesben 2018. április 23-án. (MTI/EPA/Jimmy Morrison) Fotó: Jimmy Morrison
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Furiosa, amely a 2015-ben bemutatott Mad Max – A harag útja című produkció előzményfilmjeként készül, várhatóan 2023 közepén kerülhet a mozikba.

Gladya Berejiklian, Új-Dél-Wales kormányfője elmondta, hogy a Furiosa az eddigi legnagyobb szabású produkció lehet az államban.

Az ausztrál Hemsworth valóra vált álomként beszélt a filmről, amelyben játszhat, és hatalmas megtiszteltetésnek nevezte a felkérést. Mint a Bosszúállókban Thort alakító színész felidézte, ez lesz a negyedik vagy ötödik filmje, amelyet hazájában forgatott.

A filmet Új-Dél-Wales több részén forgatják, többek között Broken Hill egykori bányavárosban, amely korábban is a posztapokalipszist idéző tájat elevenítette meg a Mad Max-filmekben.

A Mad Max – A harag útjának forgatása annak idején azért költözött Namíbiába, mert a szokatlanul sok eső miatt a kietlen táj kizöldült Új-Dél-Walesben.

Anya Taylor-Joy, aki nagy sikert aratott A vezércsel című Netflix-sorozat főszereplőjeként, a filmben a fiatal Furiosát alakítja majd, akit A harag útjában Charlize Theron játszott.

George Miller rendezésében 1979-ben mutatták be Mel Gibson főszereplésével az első Mad Max-filmet. Azóta három folytatás készült a produkcióhoz. A rendező hozzáfűzte: nagyon hálás, amiért az ausztrál állam támogatásának köszönhetően otthon forgathatja a filmet. És az is nagyon izgatja, hogy a filmes ágazat milyen komoly szerepet játszik az ausztrál gazdaság pandémiából való kilábalásában.

Ausztráliát a médiában Aussiewoodnak nevezték el, mivel számos sztár költözött át oda Los Angelesből, hogy szabadabban élhessen, ugyanis Ausztráliában viszonylag sikeres volt a koronavírus-járvány elleni védekezés.

George Miller is elbúcsúzott a Mad Max főgonoszától

Meghalt Hugh Keays-Byrne, akitől a Mad Max – A harag útja sztárja, Charlize Theron után a négy Mad Max-film alkotója, George Miller író-rendező is elbúcsúzott: – Annyira kevés pénzünk volt, hogy csak Melbourne-ből engedhettünk meg magunknak színészeket, Hugh és a társulata, akik Toecutter bandáját játszották volna, viszont Sydney-ben éltek. Mondtam neki, hogy nincs pénzünk arra, hogy ide repüljenek. Hugh erre azt mondta, hogy küldjük fel vonattal a banda motorjait, és két nap alatt lejöttek velük – mondta Miller arról, hogyan kapta meg az egykori Shakespeare-színész Toecutter szerepét az 1979-es nyitó rész alkalmával – olvasható az Origo cikkében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.