Elhunyt a hollywoodi színészlegenda, Kirk Douglas özvegye

Százkét éves korában elhunyt Anne Douglas, a hollywoodi színészlegenda, Kirk Douglas özvegye.

Forrás: MTI2021. 04. 30. 12:54
Anne Douglas Dies At 102
Elhunyt Anne Douglas, a hollywoodi színészlegenda, Kirk Douglas özvegye Fotó: Taamallah Mehdi/ABACA via Reuter Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német származású színésznő, producer és filantróp, lánykori nevén Hannelore Marx, békésen halt meg csütörtökön Beverly Hills-i otthonában.

Kirk Douglas tavaly februárban hunyt el 103 éves korában. 1954-ben házasodtak össze, és együtt élték le az életüket.

„A legjobbat hozza ki belőlünk, különösen apámból. Anne támogatása nélkül sohasem futott volna be ilyen pályát” – búcsúzott tőle Michael Douglas hollywoodi színész, Anne Douglas mostohafia.

Anne Douglas szülei korán elváltak, és őt egy svájci bentlakásos iskolába küldték. A második világháború alatt nem akart visszatérni a hitleri Németországba, ezért Belgiumban folytatta tanulmányait. 1940-ben, amikor a németek Brüsszelt bombázták, Franciaországba menekült. De mivel német okmányai voltak, a belga állampolgárság kedvéért hozzáment Albert Buydenshez.

1953-ban ismerte meg második férjét, Kirk Douglast, amikor a színész felajánlotta neki, hogy legyen a publicistája Párizsban, ahol a Kegyelemlövés című filmet forgatta. Anne azonban visszautasította a felkérést, és abba sem ment bele, hogy együtt vacsorázzon a színésszel. A sztárnak viszont, aki nem volt hozzászokva a visszautasításhoz, végül sikerült rávennie, hogy vállalja el az állást, és 1954 májusában már együtt repültek Las Vegasba, hogy összeházasodjanak.

Elhunyt Anne Douglas, a hollywoodi színészlegenda özvegye
Fotó: Reuters

A 66 évig tartó frigyből két gyermek született, Peter és Eric. Kirk Douglasnak az előző, Diana Dill-lel kötött házasságából is két fiú származott, Michael és Joel.

A Douglas házaspár 2017-ben együtt adott ki egy memoárt hosszú, közös életükről.

Anne Douglas számos karitatív programot támogatott, egyebek mellett iskolai játszóterek biztonságossá tételéhez járult hozzá, segítette a fedélnélkülieket, és mellrákjából kigyógyulva támogatta a rákkutatást is.

Az 1964-ben létrehozott Douglas Alapítvány több mint 118 millió dollárt adományozott jótékony célokra.

Meghalt a világhírű olasz énekesnő, Milva

Az énekesnő 81 évesen, április 24-én halt meg. Százhetvenhárom lemezen dolgozott, nyolcvanmillió albumot adott el élete során.

Milva szombaton, Milánói otthonában halt meg, a halálhírt az olasz kulturális miniszter, Dario Franceschini is megerősítette. A halál okát nem közölték – írja az Origó.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.