Így él a ma 88 éves Belmondo

Kerekesszékben is őrületbe kergeti szeretteit a ma 88 éves francia színészzseni, Jean-Paul Belmondo.

Forrás: RIPOST.HU - MEDIAWORKS2021. 04. 09. 18:47
BELMONDO, Jean-Paul
Párizs, 2017. október 13. Jean-Paul Belmondo francia színész érkezik pályatársa, Jean Rochefort gyászmiséjére az Aquinói Szent Tamás-templomba Párizsban 2017. október 13-án. Rochefort október 9-én, 87 éves korában hunyt el. (MTI/EPA/Yoan Valat) *** Local Caption *** 50081308 Fotó: YOAN VALAT Forrás: MTI/EPA/Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Generációk nőttek fel a francia színészzseni, Jean-Paul Belmondo filmjein, aki ma is igazi mókamester hírében áll. Magyar barátja utoljára a pandémia előtt találkozott a világsztárral. Aki valaha látta például A profi című 1981-ben készült francia krimit, az biztosan beleborzong a ténybe, hogy a Josselin „Joss” Beaumont-t francia titkos ügynököt alakító színész ma ünnepli 88. születésnapját – olvasható a Ripost cikkében.

Jean-Paul Belmondo
Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat

A nagy pofonosztó ma már nem „üldözi a bűnt”, de a humora mit sem kopott az azóta eltelt 33 évben. Ezt tanúsíthatja Király Levente is, aki másfél évvel ezelőtt találkozott utoljára a legendával, aki őt is megviccelte. Levente többször is egy asztalhoz ült a vele, kedvenc párizsi kávéházában, utoljára nem sokkal a koronavírus világjárvány kezdete előtt, hiszen ahogyan tette Bud Spencerről vagy Terence Hillről, Belmondoról is szeretne könyvet írni.

„Belmondóra nagyon vigyáznak most a szerettei, hiszen idős már és túl egy súlyos agyvérzésen, erősen a veszélyeztetettek közé tartozik. Amikor utoljára személyesen találkoztunk, kerekesszékben ült, mivel eltörte a lábát, de még ez a helyzet sem akadályozta meg abban, hogy megvicceljen. Éppen toltam a kocsijához, amikor hirtelen eljátszotta, hogy készül kiesni a székből. Én persze nagyon megijedtem, ő pedig jóízűen nevetett rajtam. Egyébként ugyanezt teszi a szeretteivel is, hiszen még ma is lételeme a tréfa” – mesélte a Ripostnak Király Levente, akinek a világsztár azt is elárulta, hogy több magyar sportolóért is rajongott annak idején.

Rajong a magyar sportlegendákért

„Belmondo meglepően sokat tud Magyarországról, különösen néhány magyar sportolóról, akikért rajongott. Mivel korábban maga is bokszolt, nagyon szerette Papp Lacit, aki szerinte a világ egyik legjobb öklözője volt. Illetve rajong a fociért és bizony fejből felsorolta az aranycsapat játékosait, amivel alaposan meg is lepett engem” – idézte fel a találkozásaikat a sikerszerző, akinek a legendás francia színész rengeteg sztorit mesélt gyermekkorából is.

„Igazi csibész volt és bizony gyakran őrületbe kergette a szüleit, akik nagyon aggódtak érte, és nem véletlenül. Sráckorában ugyanis az volt a kedvenc szórakozása, hogy háztetőkön ugrált át. A veszély iránti immunitását egyébként felnőttkorában is megőrizte. Olyannyira, hogy nem is igazán vett igénybe kaszkadőröket a veszélyes jelenetek forgatásakor. Egyik filmjében például volt egy jelenet, melyben rengeteg lépcsőfokon keresztül kellett gurulnia. Felvették a snittet, ami tökéletesre sikerült elsőre, de ő nem volt elégedett, így még egyszer megcsinálta. Ekkor eltörte vállát. Máskor arra kérte a rendezőt, hogy ne a tervezett hússzal, hanem hatvannal robogjon az a vonat, aminek a tetején kellett egyensúlyoznia” – mesélte Levente, akinek Belmondo azt is elárulta, hogy a forgatások szünetében is kereste a veszélyt.

Így él ma az idős világsztár

Belmondo ma teljes karanténban éli mindennapjait, mivel az állapota az utóbbi időben sokat romlott. „Nyilvánvalóan megviseli őt a bezártság, hiszen a világjárvány előtt a lehetőségekhez képest rengeteget utazott. A most tizennyolc éves lányának igyekezett megmutatni a világot. A tavalyi születésnapját pedig már hermetikusan elzárva töltötte. A barátai és tágabb családtagjai is csak az interneten keresztül, videóüzenetben tudták felköszönteni” – árulta el az író, aki bízik benne, hogy lesz még lehetősége találkozni Belmondóval a világjárvány lecsengése után.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.