A néptáncművész szerint nem érdemes hezitálni, oltatni kell

A nagykanizsai származású Farkas Zoltán Batyu néptáncművész, koreográfus és egyetemi oktató még tavaly októberben enyhe tünetekkel átesett a koronavírus betegségen. Ettől függetlenül alig várta, hogy megkaphassa a kór elleni védőoltást – írja a Zala megyei hírportál, a zaol.hu.

Forrás: zaol.hu - mediaworks2021. 05. 25. 18:25
null
A képen Farkas Zoltán „Batyu”, nagykanizsai származású néptáncművész Forrás: Benedek Bálint/zaol.hu - mediaworks
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hiába éreztem kitűnőnek az immunrendszeremet, mégis elkaptam a vírust, de az szerencsére megkímélt a súlyosabb tünetektől – fogalmazott a kanizsai származású néptáncművész.

– A pedagógus oltások sorában a Pfizert kaptam meg, viszont bármelyiket szívesen vállaltam volna, a lényeg a társadalom teljes védettségének elérése lenne

– tette hozzá.

Farkas Zoltán „Batyu” úgy érzi, hogy az embereknek vissza kellene térniük a bizalomhoz. A laikusok többsége nem ért az oltások mechanizmusához, amit olvasnak abból próbálnak maguknak kialakítani egyfajta igazságot. Ez nem mindig jó, ezért kellene ismét bízni a modern orvostudományban, a tudós szakemberek hozzáértésében.

A képen Farkas Zoltán „Batyu”, nagykanizsai származású néptáncművész
Fotó: Benedek Bálint/zaol.hu – mediaworks

– Vannak olyan emberek, akik felelősségteljesen végzik a munkájukat, elvégzik a megfelelő kísérleteket, egyszóval bizalom nélkül nincs siker – tette hozzá a néptáncművész.

– Ő pedig megbízik bennem, hogy a kalotaszegi legényes ott záródik le, ahol kell. Nem hazudok a táncban, s elvárható, hogy a másik se tegye a saját szakterületén. Mindenképp szükség van az oltásokra, ráadásul kikerülhetünk végre a nyomasztó hétköznapokból, aki okosan átgondolja, az nem hezitál

– mondta a Zala megyei hírportálnak Farkas Zoltán „Batyu” nagykanizsai származású néptáncművész.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Újabb adag Pfizer-szállítmány érkezett Magyarországra

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos szinten csökken, sőt, a pünkösdi hétvége járványügyi adatai is azt mutatják, hogy a pandémia visszaszorulóban van – tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az operatív törzs mai tájékoztatóján. Galgóczi Ágnes közölte: zajlik az oltási program is, már 5 026 529-en részesültek védőoltásban, 3 072 940 fő pedig immunizáltnak tekinthető. A magyar lakosság átoltottsága szemben az uniós 35 százalékkal 51 százalék, ezzel hazánk továbbra is második az EU-s oltási ranglistán. A szakember hangsúlyozta, hogy azok, akiknek Magyarországon már érvényes regisztrációjuk van, külön értesítés nélkül foglalhatnak időpontot a Sinopharm-, a Szputnyik, az AstraZeneca- és Pfizer-vakcinákra, amelyből ma 334 620 adag érkezett hazánkba.

A cikk IDE kattintva olvasható tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.