Celebek, akiknek a kezéhez vér tapad

A celebek életében sem minden a hírnév és a csillogás. Irigylésre méltó életük sokszor csak álca.

Forrás: hirado.hu2021. 05. 04. 17:08
null
Matthew Broderick és akkori kedvese egy észak-írországi úton kocsikáztak, amikor a színész áttért a szembe sávba Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A celebek életében sem minden a hírnév és a csillogás. Irigylésre méltó életük sokszor csak álca, amivel palástolni próbálják sötét múltjukat. Egyeseket a mardosó bűntudat gyötört, mások sikeres karriert futottak be szörnyű tetteik után, míg akadtak olyanok is akik, nevetséges kifogásokkal próbálták megúszni a börtönbüntetést – írja a hirado.hu.

Matthew Broderick

A Meglógtam a Ferrarival sztárja és akkori kedvese Jennifer Grey éppen egy észak-írországi úton kocsikáztak 1987-ben, amikor máig megmagyarázhatatlan okból a színész áttért a szembe sávba, ahol frontálisan ütközött egy másik autóval. A volánnál ülő anya és lánya még a helyszínen meghaltak. Broderickot és Greyt kórházba szállították, mindketten könnyebb sérüléseket szereztek a karambol során. A színész nem volt alkoholos befolyásoltság alatt, így nem tartóztatták le. Végül 175 dollár (mai árfolyamon kb. 50 ezer forint) pénzbüntetéssel megúszta az egészet.

Matthew Broderick és akkori kedvese egy észak-írországi úton kocsikáztak, amikor a színész áttért a szembe sávba
Fotó: Flickr

Venus Williams

A sportcsillag nem olyan rég, 2017-ben szenvedett autóbalesetet egy kereszteződésben, amiben a másik jármű egyik utasát súlyos sérülésekkel szállították kórházba, majd két hétre rá belehalt a sérüléseibe. Az eset után hosszas kivizsgálás vette kezdetét, és bár minden jel arra utalt, hogy a teniszezőnő hibájából történt a szerencsétlenség (még az elhunyt felesége – aki a kocsit vezette a balesetkor – is Venust okolta), később egy biztonsági kamera felvétele mentette ki Williamst a helyzetből. A videón jól látható volt, hogy a sportoló a KRESZ szabályainak megfelelően járt el, így nem indult ellene vádemelés.

O.J. Simpson

A világhírű amerikaifutball-játékost történetét szinte mindenki ismeri. Simpson a vád szerint 1994-ben rajta kapta feleségét Nicole Brownt és annak szeretőjét Ron Goldmant és halálra késelte őket. Tárgyalását az egész világon közvetítették és bár minden jel arra mutatott, hogy a férfit elfogják ítélni, a sportolónak végül sztárügyvédjeinek köszönhetően sikerült nyernie és az esküdtszék felmentette őt. A gyilkossági ügyet ezzel lezárták, de halálra késelt Nicole családja nem hagyta annyiban és polgári pert indított Simpson ellen, amiben a bíróság 33,5 millió dollár kártérítésre (mai árfolyamon kb. 9,6 milliárd forint) kötelezte a sportolót. 2007-ben végül mégis rács mögé került 33 évre egy fegyveres rablás miatt. 2017-ben feltételesen szabadlábra helyezték. A gyilkossági ügyben a hivatalos vádirat szerint, senkit nem találtak bűnösnek Nicole és Ron megölésében.

Ha ez nem lett volna elegendő veszteség a családoknak, és azoknak, akik hisznek az igazságszolgáltatási rendszerben, O. J. Simpson Pablo Fenjves amerikai íróval közösen kiadott „Ha én tettem volna” című könyvével öntött olajat a tűzre.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.