Csikidám az Akusztik Legendák színpadán

Az Akusztik Legendák következő fellépője az örökifjú Szikora Róbert és az R-GO. A műsor különleges zenei utazásra invitálja a Csikidám stílus rajongóit. A házibulik elmaradhatatlan slágereit a Petőfi Rádió május 2-án 22.00-től és az M2 Petőfi TV május 3-án 22.10-től sugározza.

Forrás: MTVA2021. 05. 02. 11:24
null
Szikora Róbert és a Gidák az Akusztik Legendák színpadán Forrás: MTVA\Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M2 Petőfi TV Akusztik Legendák című műsorában a legnagyobb hazai sztárok lépnek fel. Szikora Róbert előadóművészként több mint ötven éve meghatározó alakja a magyar könnyűzenei életnek. A zenész a Hungária együttesben tett szert országos ismertségre. 1982-ben alapította meg az R-GO-t, amely azóta is hazánk egyik legnépszerűbb zenekara. A jellegzetes attribútumok – mint a szafari-kalap vagy a pálmafa jelvények – egybeforrtak a zenekar nevével. Hogy a szafari hangulat mellett mi az R-GO sikerének titka, az énekes-frontember úgy fogalmazott: „Komolyan venni magunkat, azokat a talentumokat, amiket kaptunk és a teljes életünket annak szentelni, amit csinálunk, a zenének.”

Szikora Róbert és a Gidák az Akusztik Legendák színpadán
Fotó: MTVAZih Zsolt

Az EmeRTon-díjas énekes a fellépési lehetőség kapcsán elmondta, hogy „Közönség nélkül koncertezni a legnehezebb műfaj”, majd kapva az alkalmon, üzent a rajongóknak is: „Tartsatok ki a Csikidám mellett, mert jövünk!” A zenekar akusztikus verzióban is valódi zenei csemegét és színpompás vizuális élményt ígér. A koncertfelvételen a legnagyobb slágerek mellett, mint a Létezem vagy a Bombázó, elhangzik Szikora Róbert és Tóth Andi főváros ihlette közös dala is, a Budapest fölött a nap ma újra kisütött. A repertoár kapcsán a Csikidám stílus hazai megteremtője elárulta egyik személyes kedvencét: Próbáltalak 100x is elfeledni. „A 2002-es szerzemény, ha az R-GO első korszakában született volna, ugyanolyan sikeres lenne, mint a Szeretlek is meg nem is” – vélekedett. A generációkat összekötő, örökzöld dallamok garantáltan magával ragadják a Petőfi Rádió, valamint az M2 Petőfi TV közönségét is. Az akusztik koncert vasárnap 22.00-kor hallható rádióadásban, hétfőn 22.10-kor pedig megtekinthető a tévéképernyőn.

Fodor Zsóka már nagyon várja, hogy visszatérhessen a színpadra

A 78 éves örökifjú színésznő, Fodor Zsóka a járvány alatt megtapasztalta milyenek a szépkorúak mindennapjai, de ő inkább a munkát választja.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.