időjárás 4°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

A becsült ár 28-szorosáért kelt el Kurt Cobain egy karikatúrája

Forrás: MTI
2021.06.15. 09:36
A becsült ár 28-szorosáért kelt el Kurt Cobain egy karikatúrája

A becsült ár több mint 28-szorosáért, 281 ezer dollárért (80,8 millió forint) kelt el Kurt Cobain egy karikatúrája – írta a The Hollywood Reporter.

Kurt Cobain, a Nirvana 1994-ben, 27 évesen elhunyt énekese fekete filccel rajzolta karikatúra-önarcképét az 1992-es szingapúri turné idején, a Nevermind album megjelenése után. A rajzon az énekes áll gitárral a kezében, bal oldalán olvasható, hogy Kurt Cobain Rock Star, jobb oldalán egy mondat: I don't know how to play and I don't give a hoot! (Nem tudok játszani, de teszek rá!). A karikatúra becsült ára 10 ezer dollár volt.

Összesen majdnem 5 millió dollárt (1,4 milliárd forintot) hoztak Kurt Cobain, Elton John, Cher, Eddie Van Halen, Bob Dylan és más rocklegendák relikviái a Julien's aukciósház közlése szerint. A három napon át, péntektől vasárnapig tartó, Music Icons elnevezésű eseményen több mint 1000 hangszerre, emléktárgyra, ruhadarabra lehetett licitálni.

281 ezer dollárért kelt el Kurt Cobain egy karikatúrája
Fotó: Flickr

Prince 2016-ban elhunyt amerikai énekes Cloud gitárja a becsült 60 ezer dolláros ár majdnem ötszörösét, 281 ezer dollárt ért a győztes licitálónak.

Elton John angol énekes-zeneszerző John aláírással ellátott, fényes piros Yamaha zongorája a hozzá illő piros paddal 150 ezer dollárért talált gazdára.

Cher amerikai énekesnő fekete, hálós felsője és a hozzá tartozó motoros dzseki, melyet az If I Could Turn Back Time videójában viselt, 115 ezer dollárért kelt el.

Sztárok L'Wren Scott által készített ruháit bocsátják licitre

Mick Jagger kabátjait, Nicole Kidman és Sarah Jessica Parker filmsztárok ruháit is elárverezik a néhai L'Wren Scott divattervező alkotásaiból rendezett aukción.

A Christie’s a 2014-ben, 49 éves korában öngyilkosságban meghalt L’Wren Scott 55 művét bocsátja licitre.

Scott a halála idején Mick Jagger, a Rolling Stones énekesének barátnője volt. A tervező ruháira a kifinomult részletek és a fényes felületek jellemzők.

„Tökéletes volt az eleganciája, úgy érezte, hogy mindennek olyannak kellene lennie, mint Hollywodd aranykorában. Csupa luxus és romantika. Csak a legfinomabb anyagokkal dolgozott, minden kézzel készült, figyelme a részletekre irányult” – mondta el a Reuters kérdésére Caitlin Yates, a londoni Christie’s eladási vezetője.

Tovább...

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.