Gátőrnek állt az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó

Az M5 Librettó című műsorában Liu Shaolin Sándor esztergomi kalandjaival ismerkedhettek meg a nézők.

Forrás: MTVA2021. 06. 21. 17:58
LIU Shaoang; LIU Shaolin Sndor
Liu Shaolin Sándor a Múzeumok Éjszakájának egyik nagykövete Fotó: Vincent Jannink Forrás: MTI/EPA/ANP/Vincent Jannink
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június 26-án rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját, amely során országszerte 1600 programmal várják az érdeklődőket. A kulturális fiesztából a közmédia sem marad ki: az M5 Librettó című műsorában Liu Shaolin Sándor esztergomi kalandjaival ismerkedhettek meg a nézők. Az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó kutyájával, Dinnyével a Duna Múzeumba látogatott, ahol gátőrként is kipróbálhatta magát.

Liu Shaolin Sándor – aki a Múzeumok Éjszakájának egyik nagykövete – nemcsak a tárlat érdekességeivel ismerkedett meg az esztergomi Duna Múzeumban, de vízhez kapcsolódó kísérletezésben is részt vett. Sőt, gyakorlati feladatot is kapott: egy buzgár köré kellett ellennyomó medencét építenie. A gátőri munkát kutyusa, Dinnye ásással segítette.

Az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó a Múzeumok Éjszakájának egyik nagykövete
Fotó: MTI/EPA/ANP/Vincent Jannink

Június 26-án az M5-ön és a csatorna Facebook-oldalán is érdemes lesz követni a Múzeumok Éjszakája eseményeit, hiszen Budapest mellett vidéki helyszínekről is bejelentkezéseket láthatnak a nézők.

A Múzeumok Éjszakája programjai idén is közös karszalaggal látogathatók, amelyeket az M5 csatorna által is lehet nyerni. Egyrészt az Ön is tudja? című kvízműsorban, amely minden hétköznap 18.30-től látható, másrészt pedig az M5 Facebook-oldalán zajló Képrejtvény játékban.

A Librettóban látható beszélgetés IDE kattintva nézhető újra.

Rezes Judit: Mintha most kezdenének megint rám találni

Rezes Juditot az elmúlt néhány évben ritkán lehetett látni színpadon és filmen – és ez nem csak a karantén miatt alakult így. A gyerekvállalást követően mintha ismét kezdenék megtalálni a rendezők. Igaz, a lezárások után bemutatott első magyar film, a Gothár Péter rendezte Hét kis véletlen főszerepét jóval a világjárvány előtt játszotta el. Hogy a bemutatóra ilyen sokat kellett várni? Az nem csupán a véletlen műve.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.