Kiderült, mikor döntötte el Harry a kislánya nevét

Megszületett Meghan és Harry második gyermeke, Lilibet Diana Mountbatten-Windsor. A névválasztás hatalmas port kavart, az egész világ felkapta a fejét, vajon mit szól a királynő, hogy a hercegi pár az ő becenevét adta gyermekének.

Forrás: MW2021. 06. 10. 11:52
MEGHAN hercegnõ; Harry herceg
London, 2021. június 6. A 2021. június 6-án közreadott, 2020. január 7-én készült képen Harry sussexi herceg, a brit trónörökös másodszülött fia és a felesége, Meghan sussexi hercegnõ távozik a Kanadai Fõbizottság irodájaként mûködõ Canada House-ból. A pár 2021. június 6-án bejelentette, hogy megszületett kislányuk, Lilibet “Lili” Diana Mountbatten-Windsor. MTI/AP/Frank Augstein Fotó: Frank Augstein
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harry és Meghan a Lilibet kislánya nevét mindenki ismeri, II. Erzsébet királynő beceneve volt. Bár sokan azt gondolják, hogy Harry azért választotta ezt a nevet kislányának, mert békülni szeretne a királynővel, valójában nem így van. A sussexi herceg már azelőtt tudta, hogy így szeretné hívni leendő kislányát, mielőtt megismerkedett volna Meghannel – írja a Mirror nyomán a life.hu.

Azt nem tudni, hogy Harry és Meghan tájékoztatta-e a királynőt lányuk születése előtt, hogy a Lilibet nevet szánják neki, de a bennfenntesek szerint valójában Harry már évekkel ezelőtt jelezte ezt a szándékát a királynőnek.

„Harrynek mindig is csodálatos kapcsolata volt nagymamájával, ami még bizarrabbá teszi, hogy az utóbbi pár évben mindent megtett annak érdekében, hogy veszélyeztesse ezt a kapcsolatot. Hihetetlenül szoros kapcsolatban álltak egymással, nagyon mély és személyes beszélgetéseket folytattak Harry gyerekkorától egészen a közelmúltig”

– mondta egy ismerős.

Harry sussexi herceg, a brit trónörökös másodszülött fia és a felesége, Meghan sussexi hercegnő. Fotó: MTI/AP/Frank Augstein

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról az örömteli hírről, bővült a királyi család: megszületett Harry herceg és Meghan Markle második gyermeke. Bemutattuk a hercegi pár kislánya nevét is: Archie Harrison húga a Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor nevet kapta. Az első név II. Erzsébet királynő gyermekkori becenevére utal, a másodikkal pedig Harry édesanyja, Diana walesi hercegnő emléke előtt tisztelegnek.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.