Sosem látott interjú került elő az egy éve elhunyt Bálint gazdával

Az akkor 100 éves legenda hónapokkal a halála előtt adott interjút a Metropol munkatársának még a pandémia előtt, amit 101. születésnapján szerettek volna leközölni.

Forrás: borsonline.hu2021. 06. 21. 11:30
null
Bálint gazda és felesége Forrás: Nemzeti Sport Archív
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sosem látott interjú került elő Bálint Györgyről, akit az ország Bálint gazdaként ismer. Az akkor 100 éves legenda hónapokkal a halála előtt adott interjút a Metropol munkatársának még a pandémia előtt, amit 101. születésnapján szerettek volna leközölni – olvasható a Bors online felületén.

Akkor se ő, se más nem tudhatta, hogy az örökifjú gazda szervezetét megtámadja a koronavírus. Az ország kertésze a Balatonon lett rosszul, onnan kórházba szállították, ahol nem sokkal később elhunyt. Most, tragikus halálának évfordulója alkalmából a Metropol néhány részletet megosztott az eddig meg nem jelent interjúból, méltó emléket állítva ezzel egy igazi túlélőnek, aki élete végén is a jövői ifjúságáéért dolgozott.

MI A HOSSZÚ ÉLET TITKA?

Sokan, sokszor tették fel a pont egy évvel ezelőtt elhunyt gazdának ezt a kérdés, amire élete 100 éve alatt találta meg a pontos választ.

Nincs különösebb titka, de egy valami biztosan sokat segített ebben: a legnyugodtabb, legyszebb gyerekkor volt az enyém. Békés családi légkörben nőttem fel, illetve mindent megeszek, nem vagyok válogatós.

MINDENE ELVESZETT

Miután túlélte a világégést szerette volna továbbvinni édesapja birtokát, ám a kommunizmus közbeszólt.

– Miután hazatértem, édesapám gazdaságát igyekeztem rendbe hozni, ám az államosítás miatt 24 órán belül el kellett hagynom azt az első nejemmel és az akkor másfél éves fiammal.

Bálint gazda és felesége
Fotó: Nemzeti Sport Archív

AGGASZTOTTA A KORKÜLÖNBSÉG

Második felesége elvesztése után került közelebb Antónia asszonyhoz, aki haláláig elválaszthatatlan társa lett a kertésznek a magán- és szakmai életében is, dacára annak, hogy akár a lánya is lehetett volna.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.