Sztárok, akik egy szerep kedvéért felismerhetetlenre híztak

Hogyan lehet addig sosem látott, egyszeri és megismételhetetlen karaktert alkotni? Az egyik könnyű módja egészen biztosan az új külső, amit a színész elérhet akár drasztikus hízókúrával is. Marlon Brando ugyan nem direkt hízott meg az Apokalipszis mostban megformált Kurtz ezredes szerepéhez, de Robert De Niro már tudatosan hízókúrázott az 1980-as Dühöngő bika forgatása közben, bár ott még nem annyira az autentikus karakter megteremtése, hanem inkább a fiatal és az idősebb Jake LaMotta közti kontraszt kihangsúlyozása volt a cél. Azóta szinte klisévé vált a túlsúlyos alakítás a hollywoodi színészek körében, legutóbb Mark Wahlberg hízott felismerhetetlenre hetek leforgása alatt. Összeválogattuk a filmtörténet tíz legnagyobb hízását – írja cikkében az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 06. 19. 18:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robert De Niro

A színész közel harminc kilót hízott a legendás középsúlyú bokszoló, Jake LaMotta megformálásához, sőt tette mindezt csak a visszavonult, stand-up komikussá átvedlett bunyós utóéletének bemutatásához. Az aktív bokszolói élet bemutatásához rengeteget edzett (magával Jake LaMottával), majd négy hónapra leálltak a forgatással: ez idő alatt a színész Franciaországban és Olaszországban hizlalta fel magát 66 kilóról 97 kilóra, ami az egészségét is megviselte. Ha van színészi hízókúra, ami mégis megérte, akkor ez az: a filmet máig mesterműnek tartják, De Niro pedig élete első (és egyetlen) főszereplői Oscar-díját kapta meg érte (korábban A keresztapa 2-ért kapott egy mellékszereplőit).

Vincent D’Onofrio

A színészi hízókúrarekordot alighanem az 1987-es Acéllövedék színésze tartja: mivel Stanley Kubrick rendező túlsúlyosnak és ügyetlennek képzelte el Leonard Lawrence karakterét, a színész harminc kilót hízott, és 130 kilósan formálta meg a fiatal katonát. A színész térdsérülést szenvedett a forgatáson, amit műteni is kellett, és lelkileg is megviselte a túlsúly: „rám se nézett senki, mindig csak a nők hátát láttam, ahogy menekülnek. Az emberek kétszer is elmondtak nekem mindent, mintha hülye lennék” – mondta. A színész gyorsan leadta a felesleget, és később ismét vállalt egy hízókúrát: a 2002-es Igazság helyett forgatására megint felszedett húsz kilót.

Ryan Gosling

A színészt még csak nem is a rendező kérte fel, hogy hízzon majdnem harminc kilót a Komfortos mennyország (2009) főszerepére, hanem ez a saját ötlete volt, amit olyannyira nem egyeztetett Peter Jackson rendezővel, hogy az kirúgta miatta, és Mark Wahlbergnek adta a szerepet. „70 kiló voltam, amikor megkaptam a szerepet, és majdnem százkilósan mentem a forgatásra. Mást gondoltunk arról, hogyan kellene kinéznie a gyászoló apának, szerintem kellett neki a száz kiló” – mondta a színész, aki olvasztott jégkrémet ivott, ahányszor csak szomjas volt. „Aztán kövér voltam és munkanélküli” – foglalta össze a balul elsült felkészülést Ryan Gosling.

Renée Zellweger

A színésznő 2000 és 2003 között hol hízó-, hol fogyókúrázott: 15 kilót szedett fel a Bridget Jones naplója címszerepére, amiért egy Oscar-jelölést is kapott. Aztán gyorsan lefogyott a Chicago főszerepére (ismét jelölték Oscarra), majd újra meghízott a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök!-höz. Napi négyezer kalória bevitelével hízott 15 kilót, és harmadjára is megcsinálta volna a nagy hízást Bridget Jones babát vár-hoz is, de a fáma szerint Sharon Maguire rendező lebeszélte. „A férfiak hirtelen elkezdtek a melleimhez beszélni” – mondta a színésznő arról, milyen volt az élet 15 kiló túlsúllyal.

George Clooney

A színész a 2005-ös Sziriána CIA-ügynök szerepére hízott közel 15 kilót, mellékszereplőként meg is kapta élete egyetlen színészi Oscar-díját (aztán később kapott egyet producerként is Az Argo-akcióért). A színész bevallása szerint depressziós lett a napi kilenc étkezéstől: „egy hónapig nem volt más dolgom, mint enni. Olaszországban voltam, és nem vágytam az ételre. Ki ne vágyna enni Olaszországban? Olyan volt, mint mindennap piteevő versenyre menni.” A film forgatását sem élvezte: „mindenkinek van olyan éve, amikor tízet öregszik, nekem ez volt az.”

A teljes cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Flickr

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.