Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Visszavonul Duncan Campbell, a UB40 énekese

A UB40 rajongói oldalán jelentette be, hogy rossz egészségi állapota miatt visszavonul.

Forrás: MTI2021. 06. 30. 11:22
Visszavonul a zenéléstől Duncan Campbell Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszavonul a zenéléstől Duncan Campbell, a UB40 brit reggae-pop együttes énekese, hogy gyógyulására koncentrálhasson – írta a BBC hírportálja.

A 63 éves zenész 2008-tól tagja a bandának, akkor vette át az énekes szerepét bátyjától, Alitől. A zenekar már keresi új énekesét.

Duncan Campbell tavaly augusztusban agyvérzést kapott, azóta igyekezett meggyógyulni a birminghami zenekar idei brit turnéjára készülve. A UB40 rajongói oldalán jelentette be, hogy rossz egészségi állapota miatt visszavonul.

„Nem szívesen, de kénytelen voltam úgy dönteni, hogy visszavonulok a zenekar munkájától. Nagyon hálás vagyok és köszönetemet szeretném kifejezni rajongóinknak a támogatásért betegségem alatt és az együttesben töltött évek idején. A bandának és leendő új énekesének a legjobbakat kívánom” – írta Campbell, aki korábban kanálon játszott.

Visszavonul a zenéléstől Duncan Campbell
Fotó: Flickr

Az Ali Campbell vezette, fehér brit reggae-t játszó UB40 a nyolcvanas években lett sikeres, több mint 40 kislemezük került a legjobb 40 közé. Nagy sikereik közé tartozik a Red Red Wine és a I Can’t Help Falling in Love with You című dalok feldolgozása.

Duncan másik bátyja, Robin a zenekar nevében megerősítette a hírt.

„A próbák alatt végig számítottunk Duncan visszatérésére, de miután a betegsége kiújult, a teljes gyógyulásért a visszavonulás mellett döntött” – írta.

Évekkel ezelőtt a zenekar nehéz időket élt meg, végül kettéváltak. A másik csoport Ali, Astro & Mickey néven turnézik.

A UB40 utolsó albuma, a Bigga Baggariddim múlt héten jelent meg, a világ számos reggae-zenésze játszik rajta.

Christina Aguilera is kiállt Britney Spears mellett

Christina Aguilera egy sor Twitter-bejegyzésben biztosította a támogatásáról Britney Spearst, aki nemrég a bíróságon kérte, hogy ne kelljen tovább az apja gyámsága alatt élnie.

Az énekesnő egy régi közös fotót is mutatott kettejükről, elfogadhatatlannak tartja, hogy Spears nem kapja meg a jogot arra, hogy irányítsa a saját sorsát.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.