Bodrogi Gyula megrázó szavakkal emlékezett Törőcsik Marira

„A gyász mindig itt marad az emberben” – nyilatkozta a színészlegenda. Nem tudja feldolgozni a gyászát Bodrogi Gyula.

Forrás: RIPOST.HU - MEDIAWORKS2021. 07. 12. 21:47
BODROGI Gyula
Makó, 2020. február 2. A Páger Antal-színészdíj idei kitüntetettje, Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész a Nemzet Színésze az elismerés átadása előtt Makón 2020. február 2-án. MTI/Rosta Tibor Fotó: MTI/Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hónapokkal Törőcsik Mari halála után sem tudja feldolgozni a gyászát Bodrogi Gyula. A 87 éves Nemzet Színésze három hónapja képtelen felfogni, hogy a legendás színésznő már nincs köztünk, betöltethetetlen űrt hagyva ezzel a szívében – olvasható a Ripost cikkében.

Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész a Nemzet Színésze
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Bodrogi és Törőcsik Mari nyolc éven át volt férj és feleség, ám a válásuk ellenére sem romlott meg a kapcsolatuk. Egy életen át barátok maradtak, ezért is viselte meg annyira a Nemzet Színészét Mari elvesztése.

„A gyász mindig itt marad az emberben. Bár tudjuk, hogy az elmúlás az élet velejárója, mégis nehéz elfogadni. Mari már fentről figyel, de lélekben velem maradt” – mondta a Metropolnak szűkszavúan a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész.

A színész a pandémia után fele-, sőt harmadannyi idős kollégáit meghazudtoló életenergiával vetette bele magát a munkába, ugyanis a nyáron rengeteget fog dolgozni, sőt hosszú idő után újra rendez.

„Nagyon élvezem, amit csinálok, szeretem nézni, ahogy beérik a munka gyümölcse. Mindig hagyom kibontakozni a színészeket, de ott vagyok természetesen, ha segítségre van szükségük. Nem tartom magam túlzottan szigorúnak, de van, hogy tudok mérges lenni...” – mondta nevetve a Nemzet Színésze.

Bodrogi gőzerővel készül az Egy szoknya, egy nadrág szeptemberi, budapesti bemutatójára. Az ország egyik legnépszerűbb színésze 87 évesen se vesz vissza a munkatempóból, sőt keresi az új kihívásokat.

„A nyáron nem fogok unatkozni, van dolog bőven szerencsére. De hát erre vártunk! Készülünk az Egy szoknya, egy nadrág darabjával, amire felkértek rendezőnek, forgatjuk a Doktor Balatont és hát a barátaim is annyi helyre hívtak, hogy csak na. Szóval egész nyáron menni fogok, de cseppet sem bánom” – mondta Bodrogi, aki idén biztosan nem tervez külföldi vakációt, itthon szeretne kikapcsolódni a barátai társaságában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.