Egy ígéretesnek tűnő sorozat forgatását állították le

A Trónok harca előzményeit bemutató The House of the Dragon forgatását is akadályozza a vírus- írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 07. 21. 12:22
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Trónok harca kétségkívül az elmúlt években egy kultikus sorozat volt, ennek előzményeiről szól részben a The House of the Dragon, amelyet az Egyesült Királyságban forgat az HBO. A Hollywood Reporter híre szerint leállt a forgatás, mert egy stábtag covid-tesztje pozitív eredménnyel zárult. A stábtagot elkülönítették, azokat pedig, akik mellette dolgoztak, karanténba küldték. Ha minden jól megy, még a héten folytatódik a forgatás.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

A járvány miatt 2020 márciusában gyakorlatilag minden tévés-filmes produkció leállt (az Exatlon tudott folytatódni, mert egy elzárt, izolált területen forgattak, amelyre fegyveres őrök vigyáztak). Több sorozatnak a végét jelentette a kényszerű leállást, de a legtöbb széria forgatása folytatódni tudott nyártól, természetesen sokkal szigorúbb egészségügyi előírások, szabályok mellett.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

A „fekete vacsora„, ami a Trónok harca „vörös nászát” inspirálta

A Trónok harca sorozat, George R.R. Martin eposzának rajongói jól ismerik az intrikák tárházával felruházott szereplőket. A sorozat alaptörténete leginkább az 1455-ben kezdődött, középkori rózsák háborújára hasonlít; a trónviszály elnevezése a két rivális, a Lancaster- és a York-ház jelképére, a piros és a fehér rózsára utal.

A határtalan írói fantáziát az angol történelem valós eseményei inspirálták; és a történészek szerint ezek sokszor talán még rosszabbak voltak, mint a sorozat történései.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.