Egy Oscar-díjas rendező dönt majd a velencei filmfesztivál díjairól

Az idei Oscar-díjas Chloé Zhao, A nomádok földje rendezője is meghívást kapott a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijébe. A zsűri elnöke Bong Dzsun Ho Oscar-díjas dél-koreai rendező lesz – jelentették be kedden a szervezők.

Forrás: origo.hu2021. 07. 22. 22:42
ZHAO, Chlo
Los Angeles, 2021. április 26. A kínai származású amerikai Chloe Zhao kezében a legjobb rendezõnek járó díjjal a 93. alkalommal megrendezett Oscar-díjátadó gálán a Los Angeles-i Union Station pályaudvaron kialakított sajtószobában 2021. április 25-én. Chloe Zhao A nomádok földje (Nomadland) címû filmjével érdemelte ki az elismerést. A gálát a koronavírus-járvány miatt a hagyományokkal szakítva két Los Angeles-i helyszínen, a Dolby Színházban és a Union Station pályaudvaron rendezték meg az Oscar-jelöltek részvételével, közönség nélkül. MTI/EPA/Pool/Chris Pizzello Fotó: Chris Pizzello

Az idei Oscar-díjas Chloé Zhao, A nomádok földje rendezője is meghívást kapott a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijébe. A zsűri elnöke Bong Dzsun Ho Oscar-díjas dél-koreai rendező lesz – jelentették be kedden a szervezők.

A szeptember 1. és 11. között zajló filmfesztivál zsűrijében az olasz rendező Saverio Costanzo, Virginie Efira belga-francia színésznő, Cynthia Erivo brit színésznő, énekesnő és zeneszerző, Sarah Gadon kanadai színésznő és producer, Alexander Nanau román filmrendező, valamint a kínai származású, Oscar-díjas rendező és filmproducer, Chloé Zhao is helyet kapott – írja az Origó.

Zhao tavaly A nomádok földje című filmjéért kapta meg az Arany Oroszlán-díjat Velencében.

Chloe Zhao kezében a legjobb rendezőnek járó díjjal
Fotó: MTI/EPA/Pool/Chris Pizzello

Később a rendezői Oscar-díjat is elnyerte, és alkotása a legjobb film Oscar-díját is elvitte.

Bong Dzsun Ho Élősködők című filmjéért 2019-ben Arany Pálma-díjat kapott Cannes-ban, majd az amerikai filmakadémia négy Oscar-díját is átvehette.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Pool/Chris Pizzello

Lefújták az Oscar-díjas hollywoodi sztár sorozatát

A nyolcrészesre tervezett széria a Netflix nagy sikerű dokumentumfilm-sorozatára és a Texas Monthly című amerikai magazin egy 2019-es cikkére épült volna.

Az Oscar-díjas Cage a Variety című filmes portálnak nyilatkozva elmondta, hogy az Amazont már nem érdekli a 2020 májusában beharangozott projekt, a Tigriskirály „nem releváns többé”.

A Tigrisvilág (Tiger King) című dokumentumfilm-sorozatot tavaly márciusban mutatta be a Netflix streamingszolgáltató. Az oklahomai magánállatpark különös igazgatóját, Joe Exoticot – eredeti nevén Joe Schreibvogelt – bemutató széria rövid időn belül nagy népszerűségre tett szert. A férfi jelenleg börtönbüntetését tölti gyilkosság és az állatvédelmi törvények megsértése miatt.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.