A 83 éves színészlegendának nem az évek száma számít

83 éves lett a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész. Koncz Gábor szerint nem az évek száma számít, hanem az, amit megvalósított – olvasható a Borsonline.hu oldalán.

Forrás: BORSONLINE.HU - MEDIAWORKS2021. 07. 12. 10:47
Koncz Gábor
Budapest, 2019. augusztus 28. Koncz Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, színházi rendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának SZOP stúdiójában. A műsorban a meghívott vendégek Dörner György színművész, szinkronszínész, az Új Színház igazgatója, érdemes és kiváló művész munkásságát, életpályáját elevenítik fel. MTVA Fotó: Zih Zsolt Fotó: Zih Zsolt Forrás: MTVA/Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A színészlegenda születésnapján nemcsak köszöntésekben volt része, hanem az életművét bemutató kiállítás megnyitására is sor került a Nógrád megyei Mohorán, a Tolnay Klári Emlékházban. A tárlat a születésétől napjainkig mutatja be a művész életét és munkásságát. Koncz Gábor számára nagy öröm volt ez az esemény. Ám hangsúlyozta, hogy nem az évek száma a lényeges, hanem az, amit ezalatt megvalósít az ember – derül ki a cikkből.

A Borsnak elmesélte, hogy ő azt szerette volna elérni, amire korának színészóriásai tanították: ahhoz, hogy valaki nagy színész és példakép legyen, négy dolog szükséges. Először az egészséges önbizalom. Másodszor az, hogy hiteles legyen, mint például Páger Antal. A következő a tartás, ilyen volt Sulyok Mária. Az utolsó pedig a mérhetetlen alázat. Hozzátette azt is, hogy a teljesítmény nélküli, a magamutogató embereket nem kedveli.

– Ma már a becsület nem divat, de vannak emberek, akiknek fontos. Ide tartozom én is. Tudom, hogy idővel kamatozik.

Koncz Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, színházi rendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának SZOP stúdiójában. A műsorban a meghívott vendégek Dörner György színművész, szinkronszínész, az Új Színház igazgatója, érdemes és kiváló művész munkásságát, életpályáját elevenítik fel.
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

NEM AKART NÉPSZERŰ LENNI

Sohasem törekedett népszerűségre, csupán arra, hogy a filmjei által nyomot hagyjon és üzenetet közvetítsen, közben pedig mindig hű maradt önmagához.

Soha nem igényeltem, hogy mindenki szeressen. Milyen ember az, akit mindenki szeret? Semmilyen. Molière azt írta, hogy mindenki barátja nem barátom nekem.

A ma is aktív színész folyama­tosan játszik az Újszínházban, és nyáron több fellépése is van. Szombaton például a társulattal a Gyulai Várszínházban mutatták be Wass Albert A funtineli bo­szorkány című regényéből ké­szült előadást. Ám a munka mellett a kikapcsolódásra is szakít időt.

– Vadászattal pihenem ki ma­gam, felkeresem a régi barátai­mat, akik bármikor szeretettel fo­­gadnak. Intenzíven pihenünk: va­­dászunk és horgászunk. Lova­gol­ni már nem szoktam, mert két éve megműtötték a gerince­met

– fűzte hozzá a színészlegenda.

Korábbi cikkünkben megható pillanatokról számoltunk be. Elcsuklott Tóth Vera hangja az Akusztik színpadán. Az Artisjus-díjas énekesnő előadása az év eddigi legmeghatóbb produkciója volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.