Különleges módon állítottak emléket Hofi Gézának

Az emlékünnepségen Hofi Géza özvegye, Ildikó asszony is részt vett, többekhez hasonlóan az ő tetszését is elnyerte a dombormű – írja a Ripost.

Forrás: ripost.hu2021. 07. 04. 17:13
Hofi
Hofi Géza Kossuth- és Jászai-díjas színművész, humorista, kiváló művész, 1936. július 2-án született Budapesten Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július másodikán, pénteken ünnepelte volna 85. születésnapját Hofi Géza.

A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar humorista évtizedeken át szórakoztatta a közönséget az eredeti humorával, egészen 2002-es váratlan haláláig.

Hofi Géza Kossuth- és Jászai-díjas színművész, humorista, kiváló művész, 1936. július 2-án született Budapesten
Fotó: MTI/Soós Lajos

Az emlékét azonban nem feledi a szakma és a rajongók, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy péntek délelőtt, a budapesti Anker közben felavatták a színész emléktábláját.

A domborművet Megyeri János szobrászművész készítette, és az Újságmúzeum beszámolója szerint akárcsak a ház lakói, Hofi özvegye, Ildikó asszony tetszését is elnyerte a műalkotás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.