Kórteremmé alakítják Rózsa György otthonát

Saját házában is kórházi környezet fogadja majd Rózsa Györgyöt. Elektromos ággyal könnyíti meg lánya a rehabilitációt azután, hogy nemrég komoly balesetet szenvedett – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 08. 16. 12:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rózsa György július 8-án a rákospalotai temető előtt elesett és a csípőcsontja eltörött, amit azonnal meg is műtöttek. Azóta az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben fekszik. 

„Valószínűleg augusztus 25-ig bent kell maradjak még, mielőtt hazaengednek még nagyobb kontrollvizsgálat vár rám. Az orvosaim folyamatosan dicsérnek, hogy mennyire jól halad a gyógyulásom. Minden délelőtt gyógytornán veszek részt, délután meg sétálok egy kicsit a kórház folyosóján és az ágyban fekve is tornáztatom magamat. Persze odafigyelve, hogy ne erőltessem túl magamat, mert nagyobb baj is lehet belőle” – mesélte a Borsnak.

Lányáék már elkezdték felkészíteni a tévés otthonát, hogy minél könnyebb legyen az otthon tartózkodása. Mindamellett, hogy a család látogatja őt, gondozó is segít majd a hétköznapokban. Ezenfelül minden második napon foglalkozik vele a gyógytornász és heti kétszer egy gyógymasszőr is meglátogatja.

„A lányom még egy elektromos kórházi ágyat is bérelt nekem, aminek meg lehet emelni a fej- és lábrészét, abból könnyebben ki tudok majd kelni” – mondta, és azt is elárulta, hogy az ágy a nappaliban kap majd helyet.

A tévésnek még vannak fájdalmai és éjszakánként van, hogy két-három alkalommal is felébred, olyankor bevesz egy fájdalomcsillapítót, és reméli, decemberre elhagyhatja a sétabotot.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Borítókép: MTVA/Zih Zsolt

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.