Marion Cotillard életműdíjat kap a San Sebastian-i Filmfesztiválon

A francia színésznő szeptember 17-én, a fesztivál megnyitóünnepségén veheti át a Donostia-díjat.

Forrás: MTI2021. 08. 25. 8:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életműdíjat kap szeptemberben a 69. San Sebastian-i Filmfesztiválon Marion Cotillard. A francia színésznő szeptember 17-én, a fesztivál megnyitóünnepségén veheti át a Donostia-díjat.
 

A színésznő, akinek legutóbbi filmjét, az Annette című zenés drámát a cannes-i filmfesztiválon is díjazták, korábban az Oscar-, a Golden Globe- és a Bafta-díjat is elnyerte a La Vie en Rose című filmben nyújtott Edit Piaf-alakításával – emlékeztetett a Variety.com.
 

Cotillard számos kiemelkedő rendezővel dolgozott már, szerepelt Jacques Audiard Rozsda és csont, Michael Mann Közellenség, Christopher Nolan Eredet és A sötét lovag, Woody Allen Éjszaka Párizsban, Steven Soderbergh Fertőzés és legutóbb Leos Carax Annette című filmjében is.
 

Cotillardtól Cannes-ban nemcsak az Annette című filmet láthatta a közönség, amelyben híres opera-énekesnőt alakított Adam Driver oldalán, hanem egy dokumentumfilmet is, ugyanis ő volt Flore Vasseur Bigger Than Us című környezetvédelmi témájú munkájának egyik producere. A dokumentumfilmet a Donostia-díj átadását követő napon, szeptember 18-án San Sebastianban is levetítik.
 

A filmfesztivál nyitófilmjének a szervezők a kínai Csang Ji-mu One Second című drámáját választották. A mustrán Wes Anderson A francia kiadás és Jane Campion The Power of the Dog című filmjét is bemutatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.