Sztárok, akik élnek a harmadik oltás lehetőségével

Ismert magyar művészeinknek az egészség az első: bíznak a szakemberekben és élnek a lehetőséggel.

Forrás: RIPOST.HU2021. 08. 21. 21:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus elsejétől Európában elsőként Magyarországon már mindenki számára elérhető a koronavírus elleni harmadik oltás felvételének lehetősége. Ismert magyar művészeink számára az egészség az első: bíznak a szakemberekben, és élnek a lehetőséggel – olvasható a Ripost cikkében.

Pásztor Erzsi

A színésznő az allergiája miatt a Pfizer-vakcinát kapta meg, és bár azóta már a családtagjaival, szeretteivel is találkozhatott, a személyes kontaktust – ölelést, puszilkodást – azóta is kerüli.

„Én eddig is ugyanúgy védtem magam. Oltás ide vagy oda, a maszk és a kesztyű nálam teljesen alapvető és sajnos megszokott kiegészítőkké váltak. Éppen ezért fáj látnom, hogy az emberek nagy többsége mintha elfelejtette volna, milyen rémes időket éltünk át. Nem hordanak maszkot… Ha elmegyek valahova, az a tapasztalatom, hogy rajtam kívül csak nagyon kevés ember figyel oda erre, pedig szerintem nem szabadna félvállról venni ezt a vírust” – mondta el a Metropolnak nemrégiben a színésznő.

Pásztor Erzsi éppen ezért úgy döntött, hogy amint lehetséges, a harmadik oltást is felveszi.

„Örökké félni nem lehet, de a magunk és embertársaink védelmében igenis óvatosnak kell lennünk! Éppen ezért, ha a háziorvosom jelez, én beadatom magamnak a harmadik oltást is, ez nem is lehet kérdés. Félek az ősztől, a sok új megbetegedéstől…”

Balázs Klári–Korda György

A házaspár az elmúlt hónapokban önkéntes karanténba vonult otthon az egészségük érdekében. Amióta azonban megkapták az oltást, végre újra koncertezhetnek, ennek ellenére az otthonukon és a színpadon kívül mindenhova maszkban járnak, és mindig van nálunk kézfertőtlenítő.

harmadik oltás
Korda György és Balázs Klári nagyon vigyáznak magukra és a környezetükre. Fotó: BORS/Dombóvári Tamás

„Sajnos azt tapasztalom, hogy az emberek egyre könnyelműbbek. Értem, hogy nem élhetünk félelemben, de az odafigyelés, a higiénia és az egyéni felelősségvállalás továbbra is nagyon fontos” – mondta el Balázs Klári a Ripost7-nek.

Egyelőre még nem kaptak harmadik, emlékeztető oltást, de mindenképpen élnek majd a lehetőséggel.

„Amint jelez a háziorvosunk, megyünk! Úgy látom, Magyarországon jól állunk a beoltottak terén, de sajnos még mindig sokan úgy gondolják, hogy az oltás rossz, és a vírus nem is létezik. Bízom benne, hogy előbb-utóbb ők is megváltoztatják az álláspontjukat, és az elmúlt másfél év szomorú eseményei nem ismétlődnek meg.”

Szikora Róbert

Az énekes gőzerővel készül a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra és már javában zajlik a Csikidam-turné is. Az oltásokkal biztonságban érzi magát.

Szikora Róbert mindenkit az oltakozásra buzdít, a harmadik oltás lehetőségével is él. Fotó: Ripost

„A Szputnyik V vakcinát kaptam meg, több hozzáértő orvos ismerősöm is ajánlotta, hogy azt kérjem, mert az a legerősebb. Nem is tapasztaltam semmiféle mellékhatást, legfeljebb annyit, hogy újabban szívesen innék bármikor egy vodkát... A viccet félretéve, mindenkit csak biztatni tudok, hogy ne hallgasson az oltást ellenzőkre és éljen a lehetőséggel!” – mondta el a Ripost7-nek Szikora Róbert, aki úgy véli, szerencsések vagyunk, hogy Magyarországon mindenki számára elérhető az oltás, ráadásul többféle is.

Én még nem kaptam meg a harmadik oltást, de amint jelzi a háziorvosom, hogy szükség van rá, természetesen újraoltatom magam. Nincs fontosabb az egészségnél!

Koncz Gábor

A Kossuth-díjas színművész semmitől nem fél, de a koronavírus-járvány őt is megriasztotta.

A félelem szó hiányzott a szótáramból egészen a járvány megjelenéséig. Ijesztő volt a tudat, hogy egy láthatatlan ellenséggel, a koronavírussal állok szemben, ezért is vártam nagyon, hogy megkapjam az oltásokat

 – mondta el a Ripost7-nek Koncz Gábor, aki a harmadik oltás lehetőségével is él az egészsége érdekében.

Koncz Gábor vigyáz az egészségére. Fotó: Móricz-Sabján Simon

„Bízom benne, hogy ez a rémálom már végleg eltűnik az életünkből, hiszen sok dolgom van még. Szeretnék színpadon játszani, átélni a művészet örömét, és minél több időt tölteni a feleségemmel, a lányaimmal és az unokáimmal. Szeretek élni, nagyon szeretek...”

(Borítókép forrása: Ripost)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.