időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

Egyik leghíresebb filmjével idézik meg Latinovits Zoltán emlékét

Forrás: ORIGO.HU
2021.09.06. 17:34 2022.09.25. 19:44
Egyik leghíresebb filmjével idézik meg Latinovits Zoltán emlékét

Egyik leghíresebb filmjével idézi meg Latinovits Zoltán halhatatlan emlékét a közmédia. A születésének 90. évfordulóján, szeptember 8-án az Örkény István: Tóték című kisregénye alapján készült, Isten hozta, őrnagy úr! című filmet tekinthetik meg a Duna Televízió nézői – írja cikkében az Origo.

Idén 45 éve, hogy már nincs közöttünk, és 90 éve, hogy megszületett. Latinovits Zoltán emléke mégis élénken él a színházlátogatók és a filmnézők emlékezetében egyaránt. Született őstehetség volt, akit méltán emlegetett színészkirályként a szakma és a közönség.

Habár rövid élete volt – mindössze 44 évet élt –, pályája alatt több nagyszabású produkcióban szerepelt. Ő maga a színházi színészetet sokkal előbbre sorolta, azonban tagadhatatlanul a magyar filmművészet óriásává vált.

A közmédia az 1969-ben bemutatott, Isten hozta, őrnagy úr! című filmjével tiszteleg  a színművész előtt, amelyben Latinovits a címszerepben tűnik fel. Fábri Zoltán klasszikusát szeptember 8-án, szerdán 20.40-től tűzi műsorára a Duna Televízió. Itt az előzetes.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Borítókép: Latinovits Zoltán (Forrás: Fortepan/Szalay Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.