Egyik leghíresebb filmjével idézik meg Latinovits Zoltán emlékét

Egyik leghíresebb filmjével idézi meg Latinovits Zoltán halhatatlan emlékét a közmédia. A születésének 90. évfordulóján, szeptember 8-án az Örkény István: Tóték című kisregénye alapján készült, Isten hozta, őrnagy úr! című filmet tekinthetik meg a Duna Televízió nézői – írja cikkében az Origo.

Forrás: ORIGO.HU2021. 09. 06. 17:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén 45 éve, hogy már nincs közöttünk, és 90 éve, hogy megszületett. Latinovits Zoltán emléke mégis élénken él a színházlátogatók és a filmnézők emlékezetében egyaránt. Született őstehetség volt, akit méltán emlegetett színészkirályként a szakma és a közönség.

Habár rövid élete volt – mindössze 44 évet élt –, pályája alatt több nagyszabású produkcióban szerepelt. Ő maga a színházi színészetet sokkal előbbre sorolta, azonban tagadhatatlanul a magyar filmművészet óriásává vált.

A közmédia az 1969-ben bemutatott, Isten hozta, őrnagy úr! című filmjével tiszteleg  a színművész előtt, amelyben Latinovits a címszerepben tűnik fel. Fábri Zoltán klasszikusát szeptember 8-án, szerdán 20.40-től tűzi műsorára a Duna Televízió. Itt az előzetes.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Borítókép: Latinovits Zoltán (Forrás: Fortepan/Szalay Zoltán)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.