időjárás 1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Lesújtott a nép haragja Sebestyén Balázsra

Magyar Nemzet
Forrás: borsonline.hu
2021.09.02. 11:00 2021.09.03. 10:02
Lesújtott a nép haragja Sebestyén Balázsra

Sebestyén Balázs most már biztosan többször is megfontolja, mit ejt ki a száján, ha az erdélyi magyarokról van szó. Egy elszólása miatt zúdult rá a nép haragja, így a csíkszeredai rádiós kitelepülésüktől az utolsó pillanatban visszaléptek – írja online felületén a Bors.

Szeptember 3-án a csíkszeredai Szabadság térről sugározta volna a Rádió1 reggeli műsorát Sebestyén Balázzsal és csapatával. A látogatást azonban a közösségi médiában megjelent rosszindulatú és feszültségkeltő felszólalások miatt lemondták. A nép haragja a rádiós egy korábbi rossz elszólása miatt indult el. Balázs évekkel ezelőtt a Class FM-en a Morning Show reggeli műsorban arra kért egy erdélyi betelefonálót, hogy az anyanyelvén köszönjön el, arra számítva, hogy azt román nyelven fogja megtenni. Hiába kért azonnal elnézést a férfitól, sokakban megmaradt a meggondolatlan és tiszteletlen kérés. Miután a csíkszeredaiak értesültek Sebestyénék kitelepüléséről, nemtetszésüknek adtak hangot, s a rádió úgy döntött, egyelőre visszalépnek, és egy későbbi időpontra halasztják a székelyföldi kiszállást.

A témával a Balázsék műsorban is hosszasan foglalkoztak, többek között az is kiderült, mitől tartottak leginkább.

Egy nagyon kicsi, de hangos csoport szerette volna a Csíkszeredára tervezett látogatásunkat elrontani, tönkretenni azzal, hogy odamennek az adás helyszínére, bekiabálnak, hangoskodnak. Ennek a műsornak az a szellemisége, hogy azért megyünk, hogy együttérzést, szeretetet, jó hangulatot vigyünk bárhová, ahová megyünk, és ha csak öt-tíz ember odajön, és azt mondja, hogy neki ez a műsor nem tetszik, feszültséget kelt, beleköt azokba a hallgatókba, akik szeretnek, imádnak minket, megmérgezik a hangulatot

– fogalmazott Balázs, majd hozzátette, sajnálja, hogy döntésükkel rengeteg ember munkája is semmissé vált.

A Bors megkereste az ügyben a Csíkszeredai Polgármesteri Hivatalt is, akik egy hivatalos közleményben reagáltak érdeklődésünkre. Leírták, szívesen mondtak igent a megkeresésre, mert lehetőséget láttak ezáltal abban, hogy a kinti magyarok, székelyek világa eljusson olyan magyar otthonokba is, akik ritkán hallanak róluk. Azt mondták, hogy a jövőben is partnerek minden olyan kezdeményezésben, ami a magyar–magyar összetartozást erősíti.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.