Weisz Fanni videóival biztatja a hátrányos helyzetűeket

A gyönyörű siket modell egyre többször beszél a jelnyelvet kiegészítve. Kéthetenként újra jelentkezik a Jelszerda című videóival, mellyel az a célja, hogy más hátrányos helyzetű embereknek erőt adjon az által, hogy vállalja önmagát – írja a Ripost.hu.

Forrás: RIPOST2021. 09. 11. 14:20
Weisz Fanni
Budapest, 2015. augusztus 13. Weisz Fanni, a Milni Vilgkillts magyar arca a magyar pavilon installcijnl a Sziget Fesztivl msodik napjn, 2015. augusztus 13-n. MTI Fot: Mohai Balzs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen nehéz dolguk van azoknak, akik siketként próbálnak meg jelnyelv mellett beszélni. Weisz Fanni egyre gyakrabban hordja magával a hallókészülékét, s a segítségével mind többször próbál megszólalni saját hangján. Végre családján és barátain kívül is támogatják – elsősorban párja, Gergő – és természetesen rajongói is.

Az az igazság, hogy nem nagyon szeretek beszélni, mert valójában én teljesen siket vagyok, és nekem nem egyszerű használnom a magyar nyelvet, mert nem ugyanaz a magyar nyelv és a jelnyelv nyelvtani szerkezete, és a szabályai sem azonosak. Gyakorlatilag mintha két nyelvet beszélnék egy időben egyszerre

 – mondta el Weisz Fanni.

Weisz Fanni az utóbbi időben vált igazán motiválttá, mivel sok pozitív visszajelzést kapott, így végre van önbizalma a saját hangján szól­ni rajongóihoz is, akik szeretik a videóit.

Elmesélte, hogy a családja és a partnere is ösztönzik, azzal biztatják, hogy „tud beszélni, szépen beszél”.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: MTI/Mohai Balázs

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.