Dobó Kata vallomása: Csak magamat adom

A népszerű színésznőnek szombaton már nehezebb dolga lesz a népszerű televíziós műsorban, a Dancing with the Starsban.

Forrás: ripost.hu2021. 10. 02. 15:04
DOB Kata
Ft, 2018. jnius 7. Dob Kata rendez a Klcsnlaks cm film forgatsn Mafilm a fti stdijban 2018. jnius 7-n. MTI Fot: Mth Zoltn Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vannak olyan karakterek, akiknek az elegáns, légies táncok állnak jól, míg mások szenvedélyes, latinos mozdulatokkal tudják inkább elkápráztatni a nézőket és persze a zsűrit  – olvasható a Ripost.hu cikkében.

Hogy Dobó Kata melyik kategóriába tartozik, az egyelőre talány, bár az biztos, hogy az első élő show-ban bemutatott foxtrottja lenyűgözően sikerült. A színésznő a Ripostnak árulta el, hogy a most szombaton rá váró latin műfaj fizikailag megterhelőbb a számára, de természetesen alig várja, hogy ismét parkettre lépjen profi táncpartnere, Köcse György oldalán.

Alapvetően szeretem a latin táncokat, de sokkal nehezebb, mint azt laikusként gondoltam. Nagyon pörgős, fizikálisan jobban igénybe vesz, mint az első produkciónk, ugyanakkor laza, életigenlő. Rengeteget próbálunk, minden tánccal el kell jutni arra a szintre, hogy már ne a lépéseken, a koreográfián gondolkozzak, hanem felszabadultan élvezzem és szórakoztassak

– mondta eltökélten Kata, aki egyébként elégedett volt a bemutatkozó produkciójával.

Hatalmas izgalom volt bennem, de szerintem mindannyiunkban, hiszen fontosnak tartottuk az első bemutatkozásunkat, szerettük volna a lehető legjobb formánkat hozni, megmutatni, hogy a sok munkának, amit az elmúlt hetekben a tánctanulásra fordítottunk, volt értelme. Én maximálisan elégedett voltam, sikerült hiba nélkül, mosolyogva végigtáncolni a produkciónkat.

A felkészülés során szinte alig volt olyan versenyző, aki ne szedett volna össze valamilyen sérülést. A legrosszabbul Metzker Viki járt, akinek az egyik próbán elrepedt a bordája. A fájdalmak ellenére eltáncolta a koreográfiát, de számára ért véget a verseny legelőször. Kata elárulta, a műsor előtt nagyon komolyan vette a fizikai felkészülést, hogy elkerülje az esetleges sérüléseket.

Eddig szerencsém volt, de nagyon erős kondival vágtam bele a próbákba, pontosan azért, hogy kisebb legyen a sérülés kockázata. Ritkán az emelések következtében bordaközi fájdalom előfordul, de hamar regenerálódik

– mondta.

A színésznő egyik fő célja az volt, hogy egy könnyedebb, közvetlenebb oldaláról is megismerje őt a közönség.

Nagyon könnyű számomra ez a megnyílási folyamat, csak magamat adom, semmi mást nem kell csinálnom

(Borítókép: Dobó Kata rendező a Kölcsönlakás című film forgatásán Mafilm a fóti stúdiójában 2018. június 7-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.