Először szólalt meg az Alec Baldwin-film fegyvermestere a tragédia után

Újabb szereplő szólalt meg a Rust című film forgatásán történ halálos baleset ügyében, ahol Alec Baldwin halálosan megsebesítette Halyna Hutchins operatőrt – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 10. 31. 9:50
BALDWIN, Alec
Santa Fe, 2021. oktber 22. Alec Baldwin amerikai sznsz telefonl az j-mexiki Santa Fe kzelben tartott filmforgatson 2021. oktber 21-n, miutn egy kellkfegyverrel agyonltte a vezetoperatrt, a rendezt pedig megsebestette. A westernfilmnek a sznsz fszereplje s producere volt. MTI/AP/Santa Fe New Mexican/Jim Weber Fotó: Jim Weber
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új megvilágításba helyezheti a filmforgatáson történt tragédiát Jason Bawles, aki ügyvédként a fegyvermestert, Hannah Gutierrez Reedet képviseli.

Az ügyvéd nyilatkozatot adott ki, amelyben leszögezi, hogy a forgatási helyszíneken Hannah Gutierrez Reednek a biztonság volt az elsődleges tényező. 

Nincs tudomása arról, hogy kerülhettek be éleslőszerek a forgatásra. Hannah Gutierrez Reed és a kellékesek vezetője felelt a fegyverekért, és soha nem volt tanúja annak, hogy ezekből valaki éleslőszert lőtt volna ki. A fegyverek éjszakára és ebédidőben el voltak zárva, ezekhez a stábtagok nem férhettek hozzá.

Az ügyvéd fontos tényként említi azt is, hogy a fegyvermester egy másik feladatkört is betöltött a forgatáson, kellékesként is dolgoznia kellett, ami rendkívül megnehezítette, hogy fegyvermesteri munkájára tudjon koncentrálni.

Emellett biztonsági eligazítást is kezdeményezett, ezt a kérést azonban a produkció elutasította. Különféle okok miatt az egész forgatási helyszín veszélyes volt. Ez az eset nem Hannah Gutierrez Reed hibája

– vonja le a következtetést az ügyvéd.

Mint közismert, Alec Baldwin véletlen gyilkosságot követett el a Rust című westernfilm forgatásán. A kelléknek használt kézifegyverben éleslőszer volt, amely halálosan megsebesítette az operatőrt. Az incidensben a film rendezője is megsebesült.

Az eddigi vizsgálatok azt állapították meg, hogy Dave Halls segédrendező találomra felkapott egy fegyvert a Hannah Gutierrez Reed fegyvermester által egy asztalra előre kikészített három közül, és átadta a színésznek, jelezve, hogy biztonságos.

Az asszisztens a kihallgatáson elismerte, nem nézte át tüzetesen a fegyvert.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: MTI/AP/Santa Fe New Mexican/Jim Weber

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.