Eltiltották kedvenc hobbijától II. Erzsébet királynőt

A brit uralkodót a széltől is óvja a családja, miután egy napot kórházban töltött a napokban — olvasható a Hirado.hu cikkében.

Forrás: HIRADO.HU2021. 10. 30. 14:08
II. ERZSBET
London, 2019. oktber 16. II. Erzsbet brit uralkod nnepi misre rkezik a 750 ves Westminster-aptsgba 2019. oktber 15-n. A szertartssal a III. Henrik parancsra az 1245 s 1269 kztt francia ihlets, korai gtikus stlusban elkszlt templom felszentelsnek 750. vforduljra emlkeztek. A Westminster-aptsg Nagy-Britannia egyik legjelentsebb trtnelmi memlke, koronz temploma. Az aptsgban 17 uralkod s tbb jelents brit szemlyisg van eltemetve. MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga Fotó: Facundo Arrizabalaga
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már két hónapja nem lovagolt Erzsébet királynő, aki köztudottan a lovak és a lovas sportok szerelmese. Erzsébet kora ellenére még idén is gyakorta tett sétát a póniján a windsori birtokán.

Miután azonban Erzsébet kórházban töltött egy éjszakát a napokban, miután egy előre egyeztetett vizsgálat miatt időpontra érkezett a VII. Eduárd királyi kórházba, tanácsadói és családja is egyet értett abban, hogy az uralkodó jobb, ha nem hódol a kedvenc hobbijának. 

Bár a királynő rövid kórházi tartózkodásának okát nem árulták el, de egy, az intézményben dolgozó bennfentes szerint, II. Erzsébetet azért tartották bent, mert túl későre járt és a több mint negyven kilométeres út megtétele helyett, az orvosok azt javasolták, hogy a kórházban pihenje ki magát — írja a Hirado.hu.

Erzsébet a People magazinnak nyilatkozó bennfentes szerint reméli, hogy még lesz alkalma kilovagolni. Nem ez egyébként az egyetlen szankció, amit bevezettek a királynő érdekében az utóbbi időben.

Őfensége mostantól nem vehet részt egy rendezvényen sem anélkül, hogy egy másik királyi személy ne lenne mellette. 

A döntés egyrészről a királynő egészségét szolgálja, ugyanis egy hatalmas felelősséggel járó teher kerül le a válláról, valamint praktikuma is van a szankciónak, mivel ha bármi problémája akad II. Erzsébetnek, ez esélyt ad arra, hogy lemondja szereplését, anélkül, hogy csalódást okozna a közönségnek, hiszen mindig lesz egy családtag a közelben, aki le tudja vezényelni a hivatalos eseményt.

A királynő azonban minden aggodalom ellenére, korához képest jó egészségnek örvend, ennek megőrzése érdekében az alkohol fogyasztásról is lemondott. Őfensége korábban minden este megivott kedvenc gin-martinijéből egy pohárkával, amit néhai férje, Fülöp herceg kevert ki neki.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: II. Erzsébet brit uralkodó ünnepi misére érkezik a 750 éves Westminster-apátságba 2019. október 15-én.  Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.