II. Erzsébet királynő kikérte magának, hogy öregnek titulálták

Tiszteletteljesen elutasította Erzsébet királynő az „év örege” címet, amit az uralkodó a The Olide brit magazintól kapott — olvasható a Hirado.hu cikkében.

Forrás: Hirado.hu2021. 10. 21. 16:38
II. ERZSBET
London, 2018. december 13. II. Erzsbet brit uralkod a Lincoln's Inn jogi trsasg londoni szkhzba ltogat 2018. december 13-n. MTI/EPA/Andy Rain Fotó: Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erzsébet királynő idén áprilisban ünnepelte a 95. születésnapját, mellyel a The Oldie magazin szerint ki is érdemelte „Az év örege”, Erzsébet esetében „Öreglánya” címet, azonban az uralkodó némi humorral fűszerezve arra kérte a szerkesztőket, adományozzák másnak ezt az elismerést, mivel ő bizony nem öreg - számolt be róla a Page Six.

A királynő azt vallja, hogy annyi idősek vagyunk, amennyinek érezzük magunkat, és úgy véli, így nem felel meg az önök kritériumainak, hogy elfogadhassa ezt a címet, reméli azonban, hogy találnak majd erre egy nála méltóbb jelöltet

– tolmácsolta a királynő szavait a lapnak Erzsébet személyi titkára, Tom Laing-Baker. 

A The Oldie magazin nem először adta díját a királyi család egy tagjának, 2012-ben a királynő néhai férje, Fülöp herceg lett az Év hitvese, ami ő szívélyesen meg is köszönt.

Nincs is erkölcsösebb módja annak, hogy valakit emlékeztessünk rá, hogy telik az idő, ráadásul egyre gyorsabban. Viszont örülök, hogy épp rám gondoltak.

A királynő és Fülöp volt az angol-brit monarchia évezredes történetének legidősebb uralkodói házaspárja, és a házasságban együtt töltött több mint 73 évük is példátlan a királyság fennállása óta. Fülöp csaknem pontosan két hónappal századik születésnapja előtt halt meg idén áprilisban Windsorban, a brit királyi család legősibb és legnagyobb rezidenciáján, akitől végső búcsút a windsori kastély Szent György-kápolnájában vettek.

A teljes cikk elérhető ITT.

Borítókép: MTI/EPA/Andy Rain

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.